Šta se promenilo u agencijskom biznisu u poslednjih 10 godina?

I sve i ništa. Posao koji volimo u svom core-u je i dalje ostao isti, samo na njega primenjujemo „new generation rules“. New channels/needs and desires, kraći response time, a sa ove zabavne menadžerske strane poigravamo se sa dve stvari više nego ranije i više nego što bismo to želeli, barem u našem slučaju:
1. Sa budžetima na lokalnom tržištu koji kontinuirano trpe i u većini slučajeva ne daju priliku za izgradnju tima i pristup poslu koji nepogrešivo obezbeđuje kvalitet za kojim svi žudimo;
2. I mi zauvek mladi, da ne kažem vremešni (da mi bude lakše), testiramo naše people skills sa pristupom poslu mlađih generacija, koji je umnogome drugačiji od našeg, te nas neprestano dovode u dilemu da li je potrebna jedna snažna edukacija ili kvazi parenting corrections (kako vam draže), ili su oni apsolutno u pravu i daleko pametniji od nas.

Na skali od 1 do 10 – koliko je advertising danas cenjena struka u Srbiji u odnosu na period pre 10 godina?

Ah, u njenom core-u, u okviru odnosa ka advertajzing agencijama, rekla bih ni pre 10, a ni danas, nedovoljno. Na lokalnom tržištu, bez obzira što nam se kolokvijalno dodeljuje taj status partnera i važnog saradnika, u praksi to poprimi sive nijanse podizvođačkog tretmana (čast izuzecima). Problem za struku u celosti. Za agencije i klijente.

Ko danas kreira reputaciju advertising industrije u Srbiji?

Ekonomski momenat postavlja big frame. Koliko kvalitetne ljude možete da privučete sa budžetima koji su vam na raspolaganju. Koliko dobre, velike i zanimljive projekte možete da realizujete opet u odnosu na te iste budžete, jer “beautiful minds seek for beautiful and big challenges”. Odatle pa nadalje, mi sami u okviru struke i naša rešenost da se kontinuirano razvijamo i rastemo, učimo, damo naše najbolje i promovišemo istinski najbolje bez ikakvog drugog interesa.

U kojoj meri reputacija struke utiče na poslovanje pojedinačnih agencija? Šta možemo da uradimo kao pojedinci, agencije, struka?

Tretman struke se prirodno preliva na tretman i poslovanje pojedinačnih agencija, a u kojoj meri, naravno, zavisi od snage konkretne agencije.

Ključ je kao i uvek u edukaciji, podizanju kvaliteta i znanja svakog od nas neprekidno, rad na nama samima sa Sizifovom upornošću.

Kako će se transformisati agencijski biznis u budućnosti?

Trendovi. Ako se vratite unazad 10 godina i prođete kroz trendove i predviđanja worldwide stručnjaka videćete da se ona bar na našem tržištu nisu desila, tj. ostvarila su se u procentu mnogo manjem od očekivanog.

Komentari