BRIEF

NURDOR, nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka, nema održivi sistem za prikupljanje donacija. Donacije pristižu stihijski, jednokratno, ili kada je u toku neka akcija. Dodatno, tokom 2020. godine, NURDOR je dobio značajno manje donacija nego prethodnih godina.

IDEJA

Kako bismo omogućili Nurdoru da ima konstantan izvor donacija, kreirali smo i poklonili online platformu i modni brend pod nazivom Superhero. Na toj platformi svako od nas može lako, karticom, da donira iznos koji želi, ali isto tako i da ponese neki od jedinstvenih odevnih predmeta iz unikatne street style modne kolekcije.

REALIZACIJA

Kolekcija i platforma su lansirani uz pomoć TV spota, sa glumcima koji su u isto vreme i modeli na sajtu www.superhero.rs. Kako bismo stigli do što većeg broja ljudi, uključili su se influenseri iz sveta mode, zabave i televizije. Bili smo prisutni u najpopularnijem domaćem podkastu, podržale su nas lokalne audio i vizuelne umetnice, sportisti i muzičari. Komunicirali smo „van kuće“, ali i u poznatim modnim magazinima, tradicionalnim medijima sa visokim rejtinzima i ričevima.

REZULTATI

U prvih 24 sata nakon lansiranja, 30% kolekcije je bilo rasprodato, a za 15 dana je preko platforme superhero.rs prikupljeno preko 2 miliona dinara za NURDOR! Čak 46% ljudi koji su donirali preko platforme nisu ranije donirali NURDOR-u!

TIM

Jana Savić Rastovac, Vladimir Simić, Lidija Milovanović, Zdravko Kevrešan, Aleksandar Milojević, Miloš Opačić, Marko Hrnjaković, Marko Jovanović, Marko Simikić, Vera Aćimović, Jelena Kojadinović, Barbara Kovačević

NAGRADE

Disrupt Awards – Disrupt inovacije, IAB MIXX festival – Mixx Awards Grand Prix, Best E-Commerce Campaign, Best Innovation, Best Cross Media Integration, deo izložbe ACT Responsible na Cannes Lions Festivalu.

OSVRT KREATIVNOG DIREKTORA

“Superhero je poseban projekat koji zauzima veoma važno mesto u portfoliju naše agencije. Veoma smo srećni što smo imali prilike da učestvujemo u inovativnom poduhvatu sa plemenitim ciljem. Rad na kampanji smo započeli još 2019. godine i nismo odustali od realizacije, uprkos pandemiji. Bila je ovo sjajna partnerska saradnja između klijenta i svih agencija uključenih u projekat. U pripremi je treća kolekcija, ideja živi i daje rezultate, što nas čini veoma zahvalnim. Drago nam je da smo mogli da ovom kampanjom doprinesemo velikoj borbi hrabrog Nurdora.“ Jana Savić Rastovac, Executive Creative Director, McCann Beograd

OSVRT KLIJENTA

„Kampanja ‘Biti nečiji superheroj’ više je od filantropije. Superhero.rs platforma pokazuje da saradnja između kompanija i dobrotvornih udruženja može biti mnogo više od finansijske podrške. Zato smo podržali NURDOR da postavi i razvije samoodrživ, tržišno rastući projekat, koji će im doneti više samostalnosti u radu. Ovim projektom želimo da promenimo kulturu doniranja i pokažemo da ono može biti jednostavnije, brže i dugoročnije, i nešto što se u društvu pozicionira kao poželjno i “kul” zahvaljujući kolekcijama ulične mode koje se lansiraju na platformi.“ Milena Đorić Gudurić, Head of Marketing, Mastercard

Komentari