Da li se event industrija u Crnoj Gori transformisala u prethodne dve godine i šta je uradio Porto Montenegro?

Event industrija u Crnoj Gori neminovno se menja, prateći svetske trendove. Same promene su, između ostalog, uzrokovane pandemijom korona virusa, te sve većim razvojem tehnologije i online poslovanja. Pravac u kome se menja event industrija jeste fokus na hibridne događaje, gde se spaja offsite i onsite iskustvo. Kada pričamo o našim događajima, definitivno smo se trudili da se prilagodimo situaciji, promenama, ali i da ostanemo prepoznatljivi po onome što radimo. Tako možete videti da smo i sami počeli da organizujemo hibridne događaje, kao što je naš najveći događaj u sezoni – Polo in the Port, te omogućili onima koji, nažalost, nisu mogli da prisustvuju samom događaju, uživo prenos utakmice i same atmosfere.

Da li je svaki offline događaj moguće prebaciti u online?

Ono što čini jedan događaj uspešnim jeste da prenesemo doživljaj, omogućimo novo iskustvo kao i prostor da se ljudi sličnih interesovanja povežu. Naš glavni cilj, pri organizaciji događaja, jeste da oformimo multikulturalnu zajednicu gde će prisutni moći da se upoznaju, spoje oko istih interesovanja i ciljeva, kao i to da pronađu prijatelje među stanovnicima našeg naselja i lokalnim stanovnicima Tivta i Crne Gore. Taj cilj je mnogo lakše postići kada su u pitanju offsite događaji, ali isto tako, uvođenjem digitalnih momenata, omogućavamo široj publici da osete deo atmosfere i, kada požele da dođu, budu deo te zajednice. Ali imamo i događaje koje je jako teško preneti online putem, kao što je npr. Gastro event. Mislim da nije moguće baš svaki događaj prebaciti online, ali idemo ka tome da svaki događaj koji nam to dozvoljava, bude hibridan, te omogućimo svima da sa obe strane dožive iskustvo koje nudimo.

Kakvo kulturno, društveno i gastronomsko iskustvo nude eventi vašim korisnicima?

Iskustvo koje dožive uvek zavisi od vrste i teme samog događaja, kao i od grupe koja će prisustvovati istom. Međutim, ono što je zajedničko za sve događaje, bez obzira na to za koga su organizovani jeste da se trudimo da bude nešto drugačije i novo. Kada pričamo o gastronomskom iskustvu, trudimo se da naši gosti mogu da okuse različite svetske kuhinje, od indijske, kineske, mediteranske, da probaju nove koktele osmišljene od strane naših koktel-majstora.. Nudimo različite kulturne događaje u vidu izložbi, koncerata kako klasične tako i pop muzike, književne večeri, porodične događaje i markete gde mogu da razvijaju svoje veštine učestvujući u njima, ali i da se upoznaju sa lokalnom kulturom. Bilo da je događaj otvorenog ili zatvorenog tipa, želimo da pružimo iskustvo, koje ne mogu da dobiju na svakom mestu.

U kom smeru će se razvijati event industrija u narednom periodu?

Budućnost event industrije jeste u hibridnim događajima koji će omogućiti svima da na neki način prisustvuju i dobiju podjednak kvalitet samog iskustva. Jedna od bitnijih stvari jeste da se pruži različit i kvalitetan sadržaj. Bolje targetiranje publike u vidu aplikacija koje omogućavaju podsetnike i direktno obaveštavanje publike, kako se ne bi “izgubile informacije “ u moru novih, i koje će kasnije omogućiti konekciju učesnicima, bilo privatno ili poslovno. Digitalna sfera je sve više uključena u same događaje, i treba je na pametan način iskoristiti.

Komentari