Tradicionalne pozicije moći u procesu zapošljavanja su nam dobro poznate, ali su davno prevaziđene. Mladi talenti su svesni svojih kvaliteta i cene svoje vreme. Vreme je novac, te kako brzo, lako i zabavno doći do pravih kandidata za specifične pozicije imajući u vidu sve promene koje su nastale na tržištu rada u proteklim godinama?

Ključ leži u inoviranju procesa – obrnite igricu! Mi smo pokušali sa obrnutim oglasom za posao i rezultati su bili fantastični.

Strateški kreirajte oglas po meri pojedinaca koje želite da privučete, istaknite se na tržištu poslodavaca i pravi kandidati će sami doći.

Pokažite im na delu vrednosti svoje kompanije, ukažite im poverenje i predajte deo kontrole procesa zapošljavanja u njihove ruke. Zašto na primer sastanak za posao sa grafičkim dizajnerom ne bi bio nedeljom u 11h u Muzeju savremene umetnosti?

Transaprentno i nedvosmisleno iskomunicirajte snage i slabosti vaše kompanije, gde se sada nalazite na razvojnom putu i gde stremite da budete. Kandidati su čuli i videli sve i lako će uočiti ukoliko ukrašavamo istinu. Danas ipak oni biraju.

Komentari