BRIEF

Dizajnirati ambalažu za 100% reciklirani toaletni papir.

IDEJA

Količina ambalažnog otpada koja ostaje nakon konzumiranja ozbiljna je opasnost za naše okruženje. U EU-28 se godišnje stvori ukupno 78,9 miliona tona ambalažnog otpada, jer brendovi ne brinu o tome da ga poboljšaju ili dizajniraju na održiviji način.

Znajući da naše ambalaže svakako završe u kontejneru, umesto da dizajniramo samo još jedno ekološki ambalažno rešenje, odlučili smo da ovoj ambalaži pružimo dvostruku upotrebu – da se koristi kao funkcionalna kesa za smeće.

REALIZACIJA

U saradnji sa klijentom pronašli smo jednostavno rešenje – integrisali smo vezicu za zatvaranje, koja se nalazi na kupljenim vrećama za smeće, na naše pakovanje.

Pored toga što služi kao ambalaža, to je i 100% vreća za recikliranje. Njegova dvostruka upotreba ima veću namenu jer verujemo da pakovanje ne treba trošiti. Umesto toga, može se koristiti za odlaganje otpada. Zato se oprostite od prekomerne proizvodnje i umanjite preteranu i štetnu upotrebu plastike.

KANALI KOMUNIKACIJE

POS, Social & PR

REZULTATI

Više od 200.000 prodanih proizvoda. Dostupnost na svim glavnim prodajnim mestima širom regiona.

NAGRADE

The Dieline 2020 Bronza
PHNX by AdForum – Bronza
IDEJA X – Zlato

TIM

Creative Director: Ivan Tanić
Senior Copywriter: Ivan Pavičić
Art Director: Nebojša Cvetković
Client Service Director: Robert Pešić
Marketing Director: Ljubica Čorluka
Brand Manager: Dijana Bilić

OSVRT GLAVNOG KREATIVNOG DIREKTORA

“Ovaj projekat je dokaz da vrlo male dizajn intervencije, uz minimalna dodatna finansijska ulaganja u dizajn proizvoda, mogu dati sjajne rezultate. Ono što je potrebno je samo puno vizije” Ivan Tanić, kreativni direktor, Saatchi&Saatchi Hrvatska

OSVRT KLIJENTA

“Nadamo se da će naš primer podstaći druge proizvođače da počnu da razmišljaju o uticaju svoje ambalaže na životnu sredinu, a potrošače da počnu razmišljati o iskoristivosti svake ambalaže npr. za odlaganje otpada ili nešto drugo, mogućnosti je puno.” Ljubica Čorluka, direktorka marketinga, Teta Violeta

Komentari