BRIEF

Kreirati novu krovnu stratešku platformu Grand kafe, koja će biti osnova za komunikaciju u naredne tri godine sa fokusom na svakodnevne korisnike, starosti 40+ i akcentovati emocionalne benefite Grand kafe kao brenda koji najbolje razume i uvek prati život i aktuelne teme današnjeg potrošača.

IDEJA

Za sve dobro potrebno je vreme. Kao i za crnu kafu. Ona nije usputna. Ona znači nešto više. Upravo je to vreme, ti trenuci na kafi sa porodicom i prijateljima, kada se uspori i zastane, ono što nas ispunjava, ono što čini život lepšim i nas srećnijim.

REALIZACIJA

Kada smo shvatili da između dve kafe može da prođe ceo jedan život i da u “nemanju vremena” gubimo dragoceno vreme sa onima koje volimo, izgradili smo novu komunikacionu platformu na poziciji – HAJDE DA IMAMO VREMENA!

KANALI KOMUNIKACIJE

TV, digital, OOH, bus branding, print, PR

REZULTATI

Istraživanja su pokazala rast svih relevantnih parametara i odlično uklapanje kampanje u imidž brenda Grand kafa. Reklama se veoma dopala potrošačima, smatrajući je interesantnom i različitom, izuzetno relevantnom za vreme u kome živimo.

NAGRADE

UEPS 2020
Kategorija integrisane promotivne kampanje, pića – zlatno priznanje
Kategorija TV spot – srebrno priznanje

DISRUPT AWARDS 2020
Kategorija Disrupt komunikacija: Industrija i proizvodnja

TIM

Grand kafa
Zoran Golub, Marketing Director
Nina Cvetković, Senior Brand Development Manager

LUNA\TBWA Beograd
Sanja Kovačević, Group Account Director
Nemanja Jovanović, Account Executive
Jasmina Matić, Strategic Planner
Jelena Dragišić, Creative Director
Darko Marjanović, Senior Copywriter
Duda Ludošan, Senior Art Director
Blaž Švent, Director

Produkcija Baš Čelik

IZJAVA KREATIVNOG DIREKTORA

„Ovo je bila prva kampanja koju smo radili nakon tromesečnog karantina. Sećam se da smo bili toliko srećni i entuzijastični što nam se životi ponovo vraćaju u normalu (tada smo naivno mislili da je vreme korone prošlo), da nikada nismo radili u boljoj atmosferi. Kada smo došli do ideje da je priča o domaćoj kafi zapravo priča o vremenu sa ljudima koje volimo, znali smo da u rukama imamo odličnu stvar koju smo sa lakoćom pretvorili u kampanju.“ Jelena Dragišić, Creative Director, LUNA\TBWA Beograd

IZJAVA KLIJENTA

„Naš cilj bio je da osiguramo da ‘Hajde da imamo vremena’ neće postati jedna od mnogih marketinških kampanja koje će doći i proći. Želeli smo da ispričamo priču koja će biti svojevrstan podsetnik svima nama koliko vreme brzo prolazi, i da ne smemo zaboraviti na stvari koje su nam važne i ljude do kojih nam je stalo i koji nas čine srećnima. Za mene su dokaz da smo u tome uspeli, upravo sjajni komentari na kampanju i od strane potrošača, ali i od naših kolega iz struke.“ Zoran Golub, Marketing Director, Grand kafa

Komentari