Kada započinjemo dan, najpre se umijemo, operemo zube i doteramo, pa tek onda izađemo iz svog doma i interagujemo sa drugima.

Identično je i u poslu. Iz perspektive brenda, ključno je da prvo “naša kuća” bude sređena, a potom je moguće inovirati i komunicirati “spolja”.

Jednostavno je – svi imamo svoje mini rutine, pa tako i naši korisnici. Prirodno, mi želimo da budemo tu gde naši korisnici provode vreme, ali treba imati u vidu da “ta mesta” nisu naša. Na primer, mi od kompanije Meta “iznajmljujemo” prostor i tu imamo mogućnost da budemo uz naše korisnike.

Ipak, ukoliko korisnika dovedemo do našeg “kućnog praga” i damo mu razlog da tu ostane, provodi vreme i interaguje sa nama, to može doneti najdugoročnije rezultate. Ključni pojmovi na tom putu su “gejmifikacija”, “kreiranje istinske vrednosti kroz interaktivan sadržaj”, “uključivanje zajednice u razvoj brenda”, kao i mnogi drugi.

Trendovi prolaze, kanali komunikacije se menjaju, a mi potpunu kontrolu imamo isključivo na sopstvenim kanalima. Stoga je neophodno kontinuirano ulagati u našu digitalnu infrastrukturu, a najčešće u centru iste jeste zvanični veb-sajt brenda. Mislite o tome.

Komentari