BRIEF

Pre lansiranja novog trio paketa, Iskon se suočio sa brojnim izazovima: tržište zasićeno sličnim proizvodima, potrošači zasićeni neuporedivim ponudama, TV program zasićen identičnim reklamama… Zbog nesamerljivosti paketa na tržištu, teško je korisniku opisati koliko je neki paket dobar, a problem je što iste kombinacije triju usluga (pod istim generičkim imenom) nude i konkurenti.

IDEJA

Za ovu kampanju brendirali smo trio u FULL paket – koji nije imao najveći broj TV programa, besplatnih minuta ni najbrži internet na tržištu. Kako ga prikazati kao optimalni kombo za korisnika i to sa toliko puno benefita da ga je nemoguće opisati?

REALIZACIJA

Casting je kampanja u formi anti-reklame koja ruši „četvrti zid“ i otkriva pripreme za snimanje „prave” reklame, a istovremeno je „mokri san” svakog klijenta: poznati glumci sve vreme trajanja snimanja ponavljaju benefite ponude. Ko bolji da korisnicima opiše taj paket nego najnagrađivaniji hrvatski glumci – Lana Barić, Nina Violić i Krešo Mikić.

KANALI KOMUNIKACIJE

TV, outdoor, online, radio.

REZULTATI

Broj novih pretplatnika u odnosu na bazu povećan je za 50%, broj Iskon.TV korisnika povećan je za 29%, a uz rekordan broj dolaznih poziva call centru, kampanja je generisala porast poziva vezanih za reklamu za čak 114%.

NAGRADE

IdejaX 2018:
– najbolja celovita kampanja
– zlato u kategoriji telekomunikacije
Effie 2018:
– bronza u kategoriji telekomunikacije.

TIM

SEÑOR
Vanja Blumenšajn, Vrlo kreativni direktor, copywriter
Jurica Ćorluka, Kreativni direktor, copywriter
Luka Pervan, Copywriter
Damir Mazinjanin, Art direktor
Mišel Kovačić, Dizajner
Miro Čavar, UX/UI dizajner
Iva Kaligarić, Strateška direktorka
Nina Trumbić, Account Executive

SARADNICI
Miša Terzić, Reditelj
Ana Šepić Šolaja, Producent (Centralna jedinica)
Mia Gvozdić Michl, Producent (Centralna jedinica)
Damir Žižić, Fotograf

ISKON
Iva Pregernik Jungić, Vođa marketinških komunikacija
Tajana Čonka, Specijalista u marketinškim komunikacijama
Iva Vukšić, Vođa odnosa s javnošću i sponzorstava
Mateo Svećnjak, Koordinator za evente, sponzorstva i promocije
Lovorka Prtenjak, Specijalista u marketinškim komunikacijama
Krešimir Madunović, Predsednik uprave

OSVRT GLAVNOG KREATIVNOG DIREKTORA

“Casting kampanja je baš po mom ukusu; naglasak je na jednostavnoj, smart ideji i izvrsnoj (glumačkoj) izvedbi. Upravo svojim minimalizmom, bez suvišnih dodataka, probija medijski clutter i verujem da je zasluženo proglašena najboljom kampanjom godine u Hrvatskoj. Otvorila je i vrata novom pristupu u Iskon kampanjama, koji nije banalan i temeljen na ponavljajućim motivima nego na različitosti u formi. Konzistentnost je dobra zbog prepoznatljivosti, ali Iskon (a i Señor) žele biti konzistentno inovativni.“ VANJA BLUMENŠAJN, VRLO KREATIVNI DIREKTOR, SEÑOR

OSVRT KLIJENTA

„Casting kampanja nas je sve oborila s nogu već na prezentaciji rešenja. Donela je sve ono što nismo ni znali da možemo očekivati. Stvoren je novi vizuelni identitet kojim smo napokon dobili dugoročnu prepoznatljivost koja je potvrđena i istraživanjima. U moru sličnih ponuda za TRIO pakete u telekom industriji, uspela je objasniti sam sadržaj paketa tako da su svi kroz zabavan i originalan način zapamtili benefite akcije što je zaista težak posao. Sve to rezultiralo je odličnim prodajnim rezultatuma. Vrh vrhova od kampanje.“ IVA PREGERNIK JUNGIĆ, VOĐA MARKETINŠKIH KOMUNIKACIJA, ISKON

Komentari