BRIEF

Janez Bratovž, kuvar i vlasnik restorana JB, želeo je da izda posebnu knjigu u znak sećanja na jedinstvene kuvarske kreacije njegovog restorana. One su rezultat vrhunskih dobavljača i naravno kuvarske kreativnosti.

IDEJA

Kuvar svaki tanjir stvara sam. Zato je i napravio svaku naslovnicu svoje nove knjige. Pri tome je koristio isti pribor za kuvanje kao i za izradu tanjira.

REALIZACIJA

Obmotali smo knjigu u prirodno platno tako da svaki primerak može nositi kuvarski jedinstveni potpis. Budući da je priroda u središtu kulinarskih kreacija, stavljamo je u prvi plan. Stoga su fotografije posuđa i hrane pokrivene samo prirodnom svetlošću.

KANALI KOMUNIKACIJE

Knjiga i PR

REZULTATI

800 jedinstvenih kolekcionarskih knjiga, pažnja medija i pozicioniranje JB restorana kao najoriginalnijeg u Sloveniji.

NAGRADE

Grand Prix: Slovenski oglaševalski festival 2019
3 zlatne nagrada: Slovenski oglaševalski festival 2019
AdStars: finalista u kategoriji Dizajn

TIM

Vođa projekta: Urška Nučič
Art direktor: Žare Kerin, Maruša Koželj
Kreativni direktor: Žare Kerin
Dizajner: Vesna Žnidaršič, Noah Charnei
Fotograf: Matjaž Tančič, Manca Jevšček
Ilustrator: Janez Bratovž
Članovi projektnog tima: Janez Bratovž
Izvođač: Janez Bratovž , Marko Piskur

OSVRT GLAVNOG KREATIVNOG DIREKTORA

“JB restoran poznat je po svojim jedinstvenim tanjirima Janeza Bratovža. Stoga smo tu činjenicu jednostavno želeli izraziti na koricama njegove knjige. To smo učinili angažovanjem glavnog kuvara restorana JB kao ilustratora. Ilustracije je kreirao izvrsno, kao i priče za svoju knjigu.” ŽARE KERIN, KREATIVNI DIREKTOR, FUTURE DDB

OSVRT KLIJENATA

“Kada mi je Žare rekao da ilustrujem naslovnice, prvo sam ga pitao – zar nisam angažovao agenciju za to? Šalu na stranu, radim sa Futurom DDB od početka i verujem im bezuslovno. Svi koji me dobro poznaju znaju da pažljivo biram dobavljače i poslovne partnere, a kad jednom pronađem najbolje, ostajem im veran.” JANEZ BRATOVŽ, KUVAR I VLASNIK RESTORANA JB

Komentari