BRIEF

Lav pivu ne treba mnogo predstavljanja. Kao brendu koji je na domaćem tržištu aktivno prisutan od 2003. godine, bilo je potrebnije da podsetimo njegove konzumente na glavne odlike lavovskog karaktera. Trebalo je da ih inspirišemo i podstaknemo da se osete ponosnim – da prepoznaju ono lavovsko u sebi kao izraz svoje priče i najvišeg kvaliteta vlastite ličnosti.

IDEJA

Ko su lavovi? To su svi oni koji vredno rade, koji iskreno, sa lavovskim srcem pristupaju životu. Oni nisu opterećeni statusom, ali jesu standardom – i to standardom u pogledu onoga što rade, u pogledu toga kako pristupaju drugim ljudima. Nisu svi lavovi isti, ali mora da postoji to jedno, što im je svima zajedničko. To što im je zajedničko mora da se tiče nečeg vrlo suštinskog.

REALIZACIJA

Kao zajednica, poštujemo one iza čijih priča stoje dela. Ključna odlika lavovskog karaktera je njegova aktivna priroda – to što je delatan. LAV is the one who walks the walk. Zato nije svaka priča lavovska priča. Iza lavovske priče stoje postignuća koja su za ponos. I baš zato je to priča koja traje. Ona se priča, ona se prati uz ispijanje najboljeg piva, u najboljem društvu. Da bi čaša uvek bila puna, priča ne sme da bude prazna. Zato je domaćin Nenad Jezdić u 10 epizoda YouTube serijala ugostio 10 velikana našeg sporta, novinarstva, teatra.

KANALI KOMUNIKACIJE

Osnovni kanal Lavovskih priča bio je YouTube. Tizer OOH i digitalni formati upućivali su publiku upravo na YouTube brend kanal, a nakon lansiranja premijerne epizode, svi kanali su nastavili da ljude usmeravaju upravo na ovu platformu. I ne samo to – čak 11 lokalnih televizija širom Srbije rešilo je da emituje Lavovske priče, čime je projekat dodatno dobio na vrednosti. Sadržaj namenjen prevashodno internet korisnicima, sa onlajn platforme došao je do ljudi koji internet ne koriste.

REZULTATI

Preko 3.000.000 pregleda samo na digitalnim kanalima.

NAGRADE

Balcannes 2019: ulazak u Top 25 projekata regije
Kaktus 2019: Kaktus nagrade u kategorijama Content marketing i Video
UEPS 2019: Srebrno priznanje u kategoriji Integrisana kampanja – Pića

TIM

Account: Andreja Lekić
Creative Director: Vladimir Mitrović, Marko Marjanović
Copywriter: Marko Marjanović
Strategic: Đorđe Trikoš

OSVRT GLAVNOG KREATIVNOG DIREKTORA

“Lav pivo nas časti svojim pričama još od 2003. godine ali vreme je bilo i da čujemo šta imaju da nam kažu pravi Lavovi. E sad, svakoj dobroj priči potreban je dobar ambijent, a za priče uz pivo nema boljeg od kafane. Kafanu smo sagradili, opremili, otvorili i ubrzo su, jedan za drugim, za naš lavovski šank počeli da dolaze oni koji su nas godinama unazad inspirisali svojim karakterom, srčanošću i hrabrošću – lavice i lavovi koji su zajedno sa našim domaćinom i šankerom Jezdom, uz Lav pivo, još jednom pokazali koliko je velika razlika između praznih priča i onih drugih – lavovskih. Živeli!” Vladimir Mitrović, kreativna direktor, Ovation BBDO

OSVRT KLIJENTA

“Naša platforma bazirana na tzv. lavovskim vrednostima doživela je svoj puni potencijal upravo kroz ‘Lavovske priče’, jedan od prvih domaćih ‘brendiranih’ YouTube talk show-a. Forma koja je u 15-20 minuta, uz dobro poznato brend lice u novoj ulozi i pažljivo odabrane goste, predstavila prave primere lavova i lavica kako u svojim profesijama, tako i u privatnom životu, pokazala se veoma uspešnom i pozitivno uticala na brend imidž i broj pratilaca na našim društvenim mrežama i YouTube kanalu.” Marko Simić, Mainstream Marketing Manager, Carslberg Srbija

Komentari