BRIEF

Naši bilbordi su naša lica, oni su ono što svi vide i prva asocijacija na AQ. Iako smo licima prvo počeli da ih zovemo unutar kompanije, to se brzo proširilo i na naše klijente i ostatak branše. Naša lica su svuda po gradu, ona su hroničari vremena, svedoci promena, ona su ispričala svačije priče, samo nisu svoje.

IDEJA

U kampanji #LicaOvogGrada odlučili smo da damo glas i prostor upravo našim licima i čujemo zašto je svaka od naših Almi ponosna, jer stoji na baš toj lokaciji, u baš tom kraju, među baš tim komšijama.

REALIZACIJA

Na rešenjima možemo videti izjave bilborda koji pričaju o sebi, kao da su i oni jedni od nas, posmatrači i svedoci zbivanja u glavnom gradu. Ton kampanje je bio afirmativan i duhovit, poruke su ljude pratile na njihovim rutama kojima se kreću u toku dana. Ali, tu nismo stali i uspešno realizovana kampanja vodila je ka svom nastavku gde smo predstavili nova lica, tačnije javne ličnosti koje su prihvatile da uzmu učešće u našem projektu.

KANALI KOMUNIKACIJE

OOH

REZULTATI

Kroz sveden dizajn koji fokus privlači na same priče naših Almi, želeli smo da skrenemo pažnju i pokažemo kako učinkovita može biti lokalizovana kampanja koja je iskoristila svu snagu AQ OOH mreže. Alma Quattro lica su se predstavila na 31 lokaciji i to nije prošlo neprimećeno. Baš naprotiv, ljudi su se zaustavljali, čitali njihove izjave i sa njima se saživeli i smejali. Rezultati ovog projekta daju vetar u leđa kompaniji da nastavi i u narednim godinama da koristi AQ lica i pomoću njih otvori komunikaciju sa sugrađanima.

NAGRADE

Kaktus 2021: Pojedinačni radovi Outdoor

TIM

Alma Quattro:
Direktor prodaje: Bojana Novaković
Media planer: Tatjana Žižić
Menadžer produkcije: Miloš Vasilijević
Friday Finally:
Kreativni direktor: Đorđe Janković
Kreativni strateg: Milica Radović
Art direktori: Keti Zaharijev i Milica Tomović
Account menadžer: Marija Milosavljević

OSVRT KREATIVNOG DIREKTORA

„Umesto svog, podeliću komentar i obrazloženje žirija festivala, jer ono savršeno sumira i moje viđenje ove kampanje: „Pobednički rad u kategoriji outdoor istakao se uglavnom po tome što je pokazao pravu vrednost outdoora, a to je da na otvorenom živi među ljudima, da je deo svakodnevice svakog od nas. Ceo grad je postao igralište za priču o odrastanju Alme, koja je empatično dotakla živote svih svojih komšija – Beograđana.“ Đorđe Janković, Creative Director, Friday Finally

OSVRT KLIJENTA

“Pozicija Alme Quattro u ovom projektu je bila dvojaka. Mi smo se našli u ulozi klijenta i medija u isto vreme. Kao medij želeli smo da uradimo nešto sa svim tim našim „licima” kako bismo ih oživeli tako što ćemo ih obdariti nekim ljudskim osobinama koje su poprimili vodeći svoj ulični život dugi niz godina na određenim lokacijama. Kao klijentu, saradnja sa kreativnim timom agencije Friday omogućila nam je da artikulišemo našu ideju na najbolji način. Konačno, kao stanovniku Beograda, drago mi je da smo dali doprinos u komunikaciji sa ostalim građanima ovog grada, kroz personalizovane poruke sa kojima se lokalno stanovništvo moglo identifikovati.” Bojana Novaković, Sales Director, Alma Quattro

Komentari