BRIEF

Brend Mirinda pokrenuo je globalnu kampanju promocije mladih talenata, dok je agencija imala zadatak da osmisli kreativna rešenja za naše tržište i pronađe četiri kreativca, koji su posebno talentovani i hrabri i koji pružaju inspiraciju hiljadama drugih.

IDEJA

Ideja je bila da Mirinda kreativce predstavimo u formi kratkih video klipova u trajanju od po 60 sekundi. Na početku videa, svakog kreativca predstavljao bi po jedan poznati influenser ili influenserka, dok su u nastavku videa kreativci trebali da pokažu svoj talenat i dočaraju strast koju osećaju prema onome što rade.

REALIZACIJA

Odlučili smo se za domove Mirinda kreativaca, odnosno mesta na kojima oni rade i stvaraju, kako bismo što kompletnije prikazali njihovu strast i podstakli ih da budu spontani i autentični.

KANALI KOMUNIKACIJE

YouTube, Instagram, Facebook, website

REZULTATI

Na društvenim mrežama Facebook i Instagram impressions je 9.558.216. Ostvaren je reach 1.688.329, dok je engagement 895.472. Broj YouTube pregleda je 1.167.664.

TIM

A&P d.o.o Andreou and Paraskevaides

Marko Cvetković, Marketing Director
Anđela Bogojević, Brand Specialist
Anastasija Lena Uskoković, Marketing Intern

SIVO

Miroslav Miljenović, Creative Director
Jelena Brajović Dobrijević, Deputy Managing Director
Marko Popović, Senior Copywriter
Borko Mitrović, Ana Mitrović, Junior Copywriters
Lena Bezbradica, Digital Account Executive

IZJAVA KREATIVNOG DIREKTORA

“Rad na ovoj kampanji je transgeneracijsko iskustvo razumevanja, prihvatanja i podrške. Želeo sam da nađemo klince koji nisu pod jakim uticajem popularne kulture i trendova, već zaista žive svoju autentičnu strast. Devojka koja oslikava patike, dečko koji se bavi ljudskim pravima, ali i hortikulturom, modom i nagrađivan je fotograf, mađioničar koji studira ETF, devojka koju interesuje dizajn automobila, a fenomenalno radi portrete. Tokom procesa bilo je neophodno da ostvarimo odnos poverenja, da se upoznamo, da shvatimo kako se osećaju, kako stvaraju. Bilo nam je važno i da gledaoci osete njihovu energiju i dožive autentičnost njihovih karaktera i njihove strasti. Mislim da smo to postigli, a pored uspešno snimljenih videa, beskrajno dobro smo se zabavljali.“ Miroslav Miljenović, Creative Director, SIVO

IZJAVA KLIJENTA

“Mirinda kreativci prvi je lokalni projekat rađen na brendu Mirinda, u okviru Mirinda MixIt kampanje. Ekipa se sjajno uklopila, snimljen je odličan sadržaj, što vidimo i po reakcijama na društvenim mrežama, a i kroz dosadašnje rezultate kampanje. Veoma smo ponosni na ovaj projekat i drago nam je što je naša ciljna grupa imala prilike da upozna nove generacije kreativaca, #MIRINDAKREATIVCE!” Anđela Bogojević, Brand Specialist i Anastasija Lena Uskoković, Marketing Intern, A&P

Komentari