Odmak od uobičajenog može nas dovesti do potpuno novih spoznaja, prilika i rešenja i zato svi treba da razvijamo svoju kreativnost.

Svaki pojedinac je kreativan, u zavisnosti od njegovih želja i volje za istraživanjem. Upravo svaki takav pojedinac zaslužuje mesto gde može istraživati. U Studiju Sonda kreativnost vidimo kao moćan alat koji možemo i moramo koristiti kako bi stvorili kvalitetnije okruženje za život. Zato je treba učiniti dostupnom i pokazati koliko može pozitivno uticati na razvoj zajednice. Naš doprinos tome je Kreativni centar u Vižinadi, gde zajedno sa kolegama, zajednicom i poslovnim partnerima/klijentima, u inspirativnoj sredini stvaramo globalno relevantne brendove, proizvode i projekte koji ostvaruju realan tržišni uspeh, ali pre svega povezuju i stvaraju bolje društvo.

Proteklu smo godinu u Sondi osmišljavali program koji raznim projektima podstiče razvoj kreativnosti, a učestvovanjem u istim inspirisala su nas predškolska deca, studenti i mladi. S druge strane, povezujući kreativni i komercijalni sektor predstavili smo novo mesto kompanijama koje žele priliku za društveno odgovorno poslovanje i drugačiji pristup razvoju svojih proizvoda i usluga, a koje unutar centra postaju predmetom zadataka i promišljanja. Primer takve saradnje je Sonda Designed by People program, spona između klijenata i pojedinaca koji pre nisu imali prilike stvarati konkretne proizvode, čiji je prvi rezultat nova komercijalna skija za Elan koja je izazvala veliko interesovanje medija, javnosti i potencijalnih kupaca.

Otvaranjem centra, otvaramo i vrata kreativnosti pružajući svima priliku da se inspirišu u podsticajnom okruženju. Ako to žele, preuzmu prostorije i profesionalni produkcijski studio. Ili uživaju, rade i deluju u njegovom kreativnom okruženju. I ne, ne znači to da će od sutra svaka osoba redizajnirati omot za čokoladu ili pisati najbolje slogane za sladolede. Već da moć kreativnosti možemo iskoristiti za viši cilj od čega će prosperirati celo društvo. Poželimo čitavoj regiji što više ovakvih projekata i vidimo se u Vižinadi!

Komentari