BRIEF

Podići svest o MU jogurtima kao brendu i preneti lokalnu uključenost brenda kako u ruralnim, tako i u urbanim sredinama.

IDEJA

Uz pomoć krava muzara, tehnologije i umetnika kreirali smo jedinstvena, autentična umetnička dela, koja su postala srž celokupne reklamne kampanje.

REALIZACIJA

Da bismo MU jogurte predstavili javnosti kao umetnost, aktivirali smo njihove originalne autore – krave. Za vreme ispaše opremili smo ih GPS trekerima, a dobijeni uzorci su bili inspiracija petorici umetnika. Napravili su umetnička dela koja su našla svoje mesto na izložbi u centru Ljubljane i postala jezgro neobične kampanje, koja je povezala privredu, poljoprivredu, umetnost i širu javnost.
KANALI KOMUNIKACIJE
Web, društvene mreže, klasična i virtuelna izložba, prodajna mesta (skeniranjem QR kodova na MU jogurtima kupci su mogli da osvoje razne proizvode Mumetnosti)

REZULTATI

Kampanja je dosegla više od 1.000.000 onlajn korisnika, odnosno 60% svih korisnika interneta u Sloveniji. Zabeležila je 574.214 pregleda video sadržaja i prikupila 448.268 interakcija na društvenim mrežama, a izložbu je pogledalo 21.014 ljudi.
NAGRADE
SOF 2022:
Zlatna nagrada u kategorijama Inovativna rešenja, Integrisane kampanje i Kreativno korišćenje podataka
Srebrna nagrada u kategorijama Digitalne kampanje i Brend iskustvo

TIM

Kreativni direktor: Miha Bevc
Umetnički direktor: Gregor Čeferin
Dizajner: Eva Bogataj
Copywritter: Maj Kelenc
Ostali partneri: ZenithOptimedia, Klemen Mramor EFE, zabec.net
Umetnici: Alja Horvat, Vida Igličar, Mitja Ficko, Natan Esku, Nenad Cizl
Rukovodilac projekta: Andreja Veršič, Anja Mitrovič
Digitalni stratezi: Mark Mavretič, Mili Šprajc
Predstavnik klijenata: Tina Kumelj, Maja Pongrac Kalan, Jernej Metljak, Saša Furst, Sanja Milovič, Darja Čad

OSVRT KREATIVNOG DIREKTORA

„U inače tradicionalnoj mlekarskoj industriji, Mumetnost je uspeo da ispriča priču o Mu jogurtu na svež, inovativan i sveobuhvatan način – od pašnjaka do polica. Uspeo je i da uključi potrošača u istinski dijalog sa brendom.“ Miha Bevc, Creative Director, Herman&partnerji

OSVRT KLIJENTA

„Mumetnost nije samo komercijalni, već i društveno odgovoran projekat, gde povezujemo umetnost i biznis na način gde svaka strana ima koristi. Projekti ovog tipa su uvek delimično nepredvidivi, ali ako verujete u znanje i stručnost tima sa kojim radite, kao i intuiciju zasnovanu na sopstvenom dugogodišnjem iskustvu, rezultat neće izostati.“ Tina Kumelj, Marketing Director, Ljubljanske mlekarne

Komentari