Pojedini svetski brendovi vrlo rano su prepoznali potencijal NFT kolekcija i time obezbedili svoje mesto u nekom od Metaverzuma, tih famoznih Metaverzuma koji nas svakako u budućnosti čekaju, ma koliko svima nama to trenutno apstraktno zvučalo.

Teško je u par rečenica objasniti šta je NFT, ali najprostijim rečnikom rečeno, NFT je jedinstveni digitalni token koji kupiš ili dobiješ od trećeg lica.

Posmatrano kroz prizmu brendova, NFT kolekcije su sjajan način za pozicioniranje, te zaista nije čudno da su veliki brendovi već tu. Oni su očigledno svesni da će im upravo raniji ulazak na NFT tržište kasnije doneti benefite.

Ono što me jako raduje jeste činjenica da je NFT ekspanzija tek na početku i da je ovo idealan momenat za ulazak. Tačnije, s obzirom na to da živimo na Balkanu, koji ima tendenciju da kaska za globalnim trendovima, slobodno mogu reći da su neki ljudi kod nas i poranili.

Da sumiram, NFT kolekcije za brendove vidimo kao ulaznice u nove kanale komunikacije koji nas čekaju u budućnosti i koji će biti u Web3 okruženju. Da li je to neki novi Instagram, Web3 Instagram, ili nešto potpuno drugo, videćemo. Zauzmite startnu poziciju i vidimo se na cilju.

Komentari