Eurobank Direktna je u svoje projekte društvene odgovornosti uključila i zaposlene. Na koji način?

Odgovornost prema zajednici u kojoj poslujemo predstavlja integralni deo strategije poslovanja Eurobank Direktne već gotovo 20 godina, a od samog početka, zaposleni su uključeni u svaki CSR projekat. Nije novost da kompanije u svoje društveno-odgovorne projekte uključe i zaposlene, posebno u fazi realizacije. Međutim, kada je u pitanju projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ naši zaposleni su involvirani i tokom samog planiranja, kao predlagači i kreatori projekta. Zaposleni kroz ovaj projekat predlažu opremanje škola u svojim lokalnim sredinama, a sve škole koje smo obnovili u poslednjih godinu dana predložene su upravo od strane naših kolega.

Zašto je važno da CSR projekte kompanije podjednako komuniciraju i interno i eksterno?

Kroz istinsko uključivanje zaposlenih, od ideje do realizacije, želeli smo da odgovornost postavimo kao stub poslovanja, kako spolja, tako i unutar „kuće“, kao i da podignemo interesovanje zaposlenih za aktivnosti u ovom domenu. O zainteresovanosti zaposlenih za projekat „Škola kao nacrtana za Vas“ najbolje govori činjenica da je čak 80% ekspozitura banke uzelo učešće u konkursu, želeći da svojim mladim sugrađanima pruži bolje uslove za uspešno školovanje. Korporativne vrednosti banke na ovaj način dodatno su osnažene kroz praksu, a kako projekat obuhvata celu Srbiju, postignuta je i jača regionalna povezanost među kolegama.

Da li na našem tržištu ima primera internih CSR projekata, usmerenih isključivo ka zaposlenima?

Verujem da naše tržište u ovom domenu ne zaostaje za globalnim trendovima i da većina kompanija društvenu odgovornost podjednako sprovodi kao interne i kao eksterne projekte. Ni Eurobank Direktna se po ovom pitanju ne razlikuje mnogo od većine odgovornih kompanija, međutim, ono po čemu smo pioniri jeste uključivanje zaposlenih u same postavke projekata, ali i njihov veliki odziv na ovakve inicijative. Ponosni smo što imamo odgovorne i kreativne kolege, koje koriste svaku priliku da učine pozitivnu promenu.

Zašto je neophodno da brendovi danas budu odgovorni prema zaposlenima isto kao i prema društvu?

Zaposleni su uvek najbolji brend ambasadori jedne kompanije i ako se neka vrednost ne živi u internom okruženju, nema kampanje niti projekta koji će to promeniti. U Eurobank Direktnoj svakodnevno poslujemo uvek osluškujući kolege i naše neposredno okruženje, i drago mi je što smo jedna od retkih kompanija kojima je odgovornost u samoj srži poslovanja.

Komentari