BRIEF

(O)siguran online je projekat Wiener osiguranja čija je misija prevencija online nasilja među decom i podsticanje na odgovorno korišćenje (društvenih) medija. Cilj je bio osmisliti pristup kojim će se pod okriljem projekta brend prvi put direktno obraćati deci i nuditi pomoć u obliku koji i roditeljima može biti edukativan.

IDEJA

Najveći izazov je bio zadobiti poverenje mladih da zatraže pomoć od stručnjaka. S obzirom da se o tim temama ne poveravaju ni roditeljima, a kamoli brendu osiguranja, u kampanju smo uključili osobe za koje misle da ih najbolje razumeju — njihovi (poznati) vršnjaci, influenseri.

REALIZACIJA

Na temelju strategije nastao je web, online platforma na kojoj mladi mogu od svojih omiljenih influensera anonimno ili javno zatražiti savet kada se susretnu sa nekim oblikom online nasilja. Kako bismo osigurali kvalitet i stručnost odgovora, a time i legitimitet kod roditelja, angažovali smo DKMK i Hrabri telefon kao partnere na projektu.

KANALI KOMUNIKACIJE

Platformu smo nazvali UHO – Utočište hrabrih online, a predstavili kao #nohate zonu u kojoj se deca osećaju sigurna deliti svoje probleme i na kojoj kroz savete vršnjaka, stručnjaka i influensera uče pridoneti zdravijoj online zajednici. Za promociju kampanje koristili smo Instagram, YouTube, Facebook i GDN.

REZULTATI

Odgovorili smo na 529 upita, a zabeležen je veći opseg posla DKMK-a i Hrabrog telefona te povećan broj prijava na Red button MUP-a, aplikacije za prijavu sadržaja na internetu koji se tiču zlostavljanja dece. Video sadržaji influensera beleže preko 460.000 pregleda, o projektu je pisalo 15 online medija, a gostovali smo na Yammatu, Dnevniku Nove TV i Dobro jutro, Hrvatska.

NAGRADE

Grand PRix HUOJ-a za društveno odgovorno poslovanje, MIXX Brand Awareness 2020.

TIM

Account Manager: Katarina Varga
Creative Strategist: Matej Brnardić
Copywriter: Barbara Bokulić Gotić
Dizajner: Tomislav Peremin
Social Media Manager: Monika Pehar

OSVRT GLAVNOG KREATIVNOG DIREKTORA

“Iza naizgled bezazlenih slika i komentara na internetu se kriju zabrinjavajuće ozbiljni problemi. Zato je došlo vreme da svi zajedno: deca, roditelji, učitelji, influenseri i stručnjaci, počnu pričati o tome.” Matej Brnardić, Creative Strategist, Degordian Hrvatska

OSVRT KLIJENTA

“Verujemo da je projekat uspešan jer smo kroz platformu uspeli osigurati siguran dijalog između dece, influensera i stručnjaka. Iznenadio nas je broj upita koji su počeli pristizati, te smo istovremeno bili zabrinuti, ali i srećni jer smo očito kreirali odličan komunikacijski alat kojim napokon možemo pomoći žrtvama cyberbullyinga.” Alina Radusin, direktorka Službe marketinga i korporativnih komunikacija, Wiener osiguranje

Komentari