Degordian je digital-first agencija koja kontinuirano radi na unapređenju i uvođenju novih usluga i proizvoda kako bi za svoje klijente ostvarila značajne poslovne rezultate. Kancelarije u Beogradu, Zagrebu, Mostaru i New Yorku čine Degordian One – gde zaposleni međusobno konstantno sarađuju na projektima sa ciljem da za klijenta ostvare maksimum.

Degordianova najveća snaga je s jedne strane, uska specijalizacija njegovih stručnjaka, što osigurava najviši kvalitet u radu, dok s druge strane klijent može dobiti sve na jednom mestu zbog širokog spektra usluga iz oblasti marketinga, developmenta i ljudskih resursa. Svaki tim usko sarađuje, kao što je slučaj između performance marketing i PR tima.

Izraz performance PR možemo sve češće čuti u industriji, ali šta on znači?

Performance PR nije nužno novi oblik PR-a, već pametniji pristup koji pozitivno utiče na vidljivost web stranica. Dok je tradicionalni PR više fokusiran na podizanje svesti o brendu i često se oslanja na neplaćene publikacije, performance PR iziskuje više budžeta, ali uz brand awareness, utiče i na rezultate web stranica brendova. Zapravo, digitalni PR kroz kvalitetno odabrane medije i influensere u kombinaciji sa podatkovnim resursima povećava svest o brendu i povećava konverzije.

Uska saradnja PR tima i SEO stručnjaka u Degordianu garantuje uspeh određene web stranice. Dok SEO stručnjak određuje kakvi backlinkovi su mu potrebni, PR-ovac će predložiti kvalitetne izvore i portale preko kojih će web biti umrežen. U digitalnom svetu backlinkovi su kraljevi web stranica, a pametnom izgradnjom linkova stvara se mreža stranica na internetu koja je povezana sa homepageom, blogovima i ostalim stranicama na webu. Na ovaj način diže se autoritet stranice i posledično kredibilitet što dovodi do jačanja svesti među korisnicima, odnosno potrošačima brenda.

Što više mesta na internetu dovodi do određenog weba, to stranica postaje popularnija, zar ne?

Bitno je spomenuti da backlinking pomaže prisutnosti i poverenju brenda, ali i boljem rangiranju ključnih reči, bržem indeksiranju i na kraju, i samom rastu prometa na webu. Uz pomoć PR stručnjaka storytelling ukomponovan sa bitnim linkovima plasira se na relevantne medije.

Degordian u svom portfoliju usluga nudi, između ostalog, upravo i performance PR. Iako on nije nužno najbolji izbor za svaku kampanju, svakako je vredno imati ga na umu, jer pravilnim pristupom donosi najbolje od oba sveta – jačanje brand awarenessa i rast konverzija.

Komentari