Iako mu je smrt najavljivana dugo, nisu ga uspeli rascepiti, niti potisnuti. Print zasigurno nije umro. Tiho se povukao i inovirao, sve kako bi pratio korak sa digitalom. Ono što ga je zadržalo, svakako su verodostojnost i pouzdanost kakvu samo on može da ima. Tu je osobinu zadržao i danas.

Koliko nam se puta desilo da vidimo neku informaciju putem digitala i pomislimo još jedna „fake news“? Međutim, kada tu istu informaciju prvi put dobijemo iz novina, prihvatićemo je kao sigurnu i proverenu. Ovo je jedan od ključnih razloga zbog kojeg će print advertajzing još dugo biti živ.

Drugi, ne manje bitan razlog opstanka printa nalazi se u činjenici da ljudi u svojoj prirodi gaje ljubav prema taktilnom iskustvu. Osećaj da možete dodirnuti puno je lepši i snažniji od svega onoga što nam digitalni medij (ne)može priuštiti. Print advertajzing savršen je način za izgradnju veza i verodostojnosti sa publikom, a zasigurno, neki od trendova koji će pratiti razvoj printa su – manje i usmerenije publikacije, kreativne upotrebe različitih vrsta papira, prilagođeni i personalizovani sadržaj.

Komentari