KOMPANIJA CARLSBERG VEOMA ČESTO SARAĐUJE SA INFLUENSERIMA, A GLUMAC NENAD JEZDIĆ ZAŠTITNO JE LICE LAV PIVA VEĆ 15 GODINA. KOLIKO JE VAŽNO ZA BREND DA PAŽLJIVO BIRA BREND AMBASADORA?

Mislim da bi tu trebalo razlikovati osobe na koje svi mislimo kada kažemo influenseri, odnosno pojedince čija snaga leži u armiji pratioca na društvenim mrežama i koji često promovišu i više brendova odjednom, sa kojima uglavnom stupaju u kratkoročnu saradnju, i zaštitna lica brendova u klasičnom, da ne kažem, tradicionalnom smislu. Konkretno, Jezda nije neko ko ima društvene mreže, ali jeste neko sa kim naš brend ima mnogo dublju vezu. Pomenuli ste dugoročnu saradnju, ali ste propustili jednu važnu informaciju. Između one prve saradnje i ponovljene prošlo je tačno 10 godina. Promenilo se dosta toga u međuvremenu, ali čini mi se da su se oba „brenda“ razvijala u istom smeru. Jezda je od tumačenja komičnih likova sa, kako on kaže, „manjkom intelektualnih svojstava“ postao glumac poznat po vrhunskim dramskim ulogama, višestruko nagrađivan na mnogim festivalima. Sa druge strane, i LAV je u tom periodu na jedan izvestan način sazreo kao brend.

DA LI BREND AMBASADORI MORAJU DA “ŽIVE” BREND DA BI NA PRAVI NAČIN PRENELI PORUKU O ISTOM?

Ne mogu da kažem da je to pitanje moranja, ali svakako da je nešto poželjno. Prosto, jasnija je asocijacija, jasnije je šta brend želi da komunicira kroz saradnju sa nekom poznatom ličnošću, a da to nije samo tekst koji ona izgovara. Mogu slobodno da kažem da u našem slučaju brend i njegov ambasador dele veoma slične vrednosti. Hrabrost, vernost, ponos – vrline su koje stoje na svakom našem pakovanju. Ostavio ih nam je u amanet osnivač naše pivare, Lazar Dunđerski, a trudimo se da ih živimo i danas, naravno u izmenjenom kontekstu 21. veka.

U KOJOJ MERI UGLED JAVNE LIČNOSTI KOJA JE UKLJUČENA U KAMPANJU NUŽNO UTIČE I NA PERCEPCIJU POTROŠAČA O SAMOM BRENDU?

To i jeste ključno pitanje jer ono i određuje smislenost angažovanja javne ličnosti u brend komunikaciji. Međutim, na to pitanje nije lako dati jednostavan odgovor. Prepoznatljivost LAV komunikacije tesno je povezana sa reklamama sa Nenadom Jezdićem. „To, kume“ verovatno je najpoznatija pivska reklama ikada, baš kao što je to i slogan „Ili jesi ili nisi“, koji je odlično „oživeo“ u scenariju. Oni sasvim sigurno utiču na dopadljivost jednog brenda i bitan su deo celog miksa, ali, po mom ličnom mišljenju, nisu dovoljni, ukoliko sve ostalo nije postavljeno kako treba.

U KOJOJ MERI KOMPANIJA ILI AGENCIJA TREBA DA UTIČU NA SADRŽAJ KOJI INFLUENSERI PLASIRAJU O BRENDU?

U idealnom slučaju, klijent bi trebalo samo da obezbedi brief, koji uključuje brend kontekst, aktuelnu kampanju ili novinu i eventualno drugu željenu temu. Da se izrazim sportskim rečnikom – ako su influenseri dobro selektovani, ukoliko su „kliknuli“ uopšte sa kategorijom, pa onda i sa brendom, osmišljavanje sadržaja trebalo bi da predstavlja „slatke muke“. Mogu kao primer da navedem Miloša Milakovića, koji je sasvim samostalno osmislio sadržaj kojim je promovisao LAV Premium. Stručnjaci kažu da bi taj sadržaj trebalo da bude maksimalno prirodan i prezentovan na jedan uverljiv način, a kada je neko kreativan kao Miloš, a uz to i ozbiljan pivopija, može se očekivati i dobar rezultat. Na kraju krajeva, taj sadržaj i jeste kreativa, a u nju klijent nikada ne bi trebalo previše da se upliće.

Komentari