Glavni benefiti influencer marketinga su to što su brzo merljivi rezultati, a koji su vidljivi gotovo odmah što se tiče prodaje, kao i povećanja broja baze pratilaca ukoliko klijent poseduje digitalne kanale. Pored toga, jedan od važnih benefita jeste to što izabrani influenser postaje spona između ciljne grupe i brenda, daje brendu dozu „ljudskosti“, dok pratioci influensera povezuju sebe sa brendom, baš kao što povezuju sebe sa influenserom koga prate. Veoma je bitno da influenser i brend dele iste vrednosti i da su pratioci influensera istovremeno i konzumenti ili poznavaoci vašeg brenda, ili to mogu da postanu.

Sarađujte sa influenserima koji su dovoljno profesionalni da ispune kriterijume u vezi sa rokovima i komunikacijom u vezi sa kampanjom. Zahtevajte mediakit, kako biste proverili saradnje sa ostalim brendovima, ali i sami “provucite” influensera kroz neke od čuvenih tracker tool-ova, koji skraćuju vreme i automatski sortiraju saradnje koje je influenser imao.

Pronađite balans u vidu izbegavanja “buvljak influensera”, koji reklamiraju od igle do lokomotive, gde je na takvim postovima engagement vrlo nizak i to je prvi znak da takav influenser nije pravi izbor, koliko god da ima iskustva. Takođe, ne treba izbegavati ni čuvene rising stars osobe sa TikTok-a i Instagrama, ali budite svesni da uvek postoji rizik da su u pitanju nove nade i potrebno vam je više vremena i strpljenja za takve tipove influensera.

Komentari