BRIEF

Zadatak je bio promocija novog proizvoda koji je Vip mobile (sadašnji A1 Srbija) kreirao specijalno za starije korisnike – posebne 65+ tarife sa neograničenim minutima, porukama i Viberom, i posebnom podrškom na prodajnim mestima i u call centru.

IDEJA

Ideja je nastala iz insighta da je vreme postalo luksuz i nešto najvrednije što možemo posvetiti jedni drugima, a posebno starijim članovima porodice. Za lajtmotiv kampanje uzeta je rečenica “Imam minut” – jednu običnu rečenicu pretvorili smo u iskaz koji govori o spremnosti da posvetimo pažnju starijima, o bliskosti između generacija, o razumevanju, poštovanju i ljubavi koja ih spaja.

REALIZACIJA

“Imam minut” uzeto je i kao vremenska odrednica za kreativne egzekucije, te tako i TV spot i radijske reklame traju jedan minut. U TV spotu je odnos između kćerke i oca prikazan kroz važne trenutke u njihovom životu, ispunjenom ljubavlju i pažnjom, a radijske reklame su lične posvete mlađih generacija njihovim roditeljima, bakama i dekama. Kampanja je tretirana u istom maniru i u digitalnim medijima – influenseri su sa publikom podelili priče posvećene dragim starijim osobama iz njihovih života.

KANALI KOMUNIKACIJE

TV, radio, OOH, digital, POS

REZULTATI

Kampanja je po istraživanjima ocenjena kao najefektivnija i najemotivnija telco kampanja u prethodne četiri godine, a Vip je za korisnike pridobio čak 51% više seniora u odnosu na isti period prethodne godine.
NAGRADE
Kaktus: Grand Prix, Zlato (profitna integrisana kampanja), Zlato (radio), Vip – Oglašivač godine;
Effie: Srebro (Social good – brands);
UEPS: Grand Prix, 7 Zlatnih priznanja (promotivna integrisana kampanja, creative efficiency, TV spot, radio spot, kreativna upotreba medija, CRM – odnos prema korisnicima, društveno odgovorni i humanitarni projekat – profitni sektor), Najbolja upotreba muzike i zvuka, Najbolji copy, Najbolja produkcija, Vip – Oglašivač godine.

TIM

Creative Director: Anja Radulović
Art Director: Miloš Milanović
Copywriters: Anja Radulović, Aleksandar Saničanin, Nikola Zmajević, Nemanja Popović
Account Director: Tia Dokmanović
Account Manager: Marija Varinac
Strategy: Andrijana Vasić Nikčević
Production: Baš Čelik
Director: Miroslav Terzić
Client representatives: Ana Vučković, Jelena Zeković, Jelena Čađenović, Đorđe Vuksanović

OSVRT KREATIVNOG DIREKTORA

„Kampanja Seniori ‘Imam minut’ u mnogo čemu bila je posebno i emotivno iskustvo za sve nas, što se verujemo na kraju osetilo i u samoj egzekuciji i doprinelo uspehu projekta. Pored kreativne ideje, ‘našli smo minut’ za svaki aspekt projekta – od ličnih priča utkanih u sam spot i jednominutne radijske reklame, preko pažljivo birane muzike, do pristupa snimanju spota. Zanimljivo je da smo ispratili protok vremena i tehnikama snimanja koje su se koristile u vreme koje dočaravamo u reklami – od filmske kamere u formatima 16 mm i 8 mm, preko VHS formata, do savremene digitalne kamere. Pamtićemo ovu kampanju kao jednu od onih posebnih, koje su nas podsetile koliko volimo svoj posao.“ Anja Radulović, Creative Director, Leo Burnett

OSVRT KLIJENTA

“Ovo je jedna od onih kampanja koje bude neizmeran ponos u svima nama koji smo imali sreću da je izvodimo. U suštini kampanje i cele kompanijske inicijative za podršku seniorima, bila je naša iskrena želja da odamo zasluženu počast onom segmentu stanovništva, koji često biva zaboravljen, ne samo u marketingu, već i u društvu generalno. Kampanja je iskreno i autentično skrenula pažnju cele javnosti slaveći prave heroje, one koji su nas pazili, podizali, učili, bodrili, vaspitavali, podržavali… One koji su nas oblikovali tokom celog života i koji nesumnjivo zaslužuju mnogo više od našeg simboličnog ‘imam minut’.” Jelena Čađenović, Brand, Insights and Experience Director, A1 Srbija

Komentari