KOLIKO JE VAŽNO ZA BREND DA PAŽLJIVO BIRA INFLUENSERE I JAVNE LIČNOSTI SA KOJIMA ĆE SARAĐIVATI?

Sarajevski kiseljak veoma drži i ulaže u svoje kampanje sa poznatim ličnostima i nama dragim prijateljima po čemu smo sigurno postali poznati u celoj regiji. Kada se odlučite za kampanje sa poznatim ličnostima za koje smatrate da najbolje mogu preneti poruku vašeg branda jako je važno da se pažljivo izaberu osobe sa kojima ćete sarađivati. Mislim da te osobe moraju kroz svoj način života i radni vek prenositi poruku i ostavljati utisak na ljude na način kakav i vi želite da prenesete sa svojim brendom.

DA LI PO VAŠEM MIŠLJENJU INFLUENSERI MORAJU DA “ŽIVE” BREND DA BI NA PRAVI NAČIN PRENELI PORUKU O ISTOM?

Po mom mišljenju, nije nužno da influenseri “žive” brend i u stvarnom životu ćete jako teško to naći. Ono što mislim da je bitno da influenseri kroz svoj način života, rada i poruka koje šalju kroz svoj rad imaju što više dodirnih tačaka sa vašim brendom kako bi dosledno preneli ono što vi želite da poručite. Nije dobro da se poruke koji oni prenose prilagođavaju samo za jednu kampanju, brend i priliku, posebno ako odudaraju od njihovih osobina i navika iz stvarnog života i rada, jer onda gubite na doslednosti i u tom slučaju od influensera u očima potrošača pravite obične “plaćenike”.

SMATRATE LI DA UGLED JAVNE LIČNOSTI KOJA JE UKLJUČENA U KAMPANJU BRENDA NUŽNO UTIČE I NA PERCEPCIJU POTROŠAČA O SAMOM BRENDU?

Ugled javne ličnosti iz kampanje ne utiče nužno na percepciju potrošača o samom brendu, ali sigurno nosi poruku potrošaču šta brend želi biti, sa kim se može poistovetiti i koje poruke želi poslati. U našem slučaju ugled naših brend ambasadora Radeta Šerbedžije i Amire Medunjanin kao svetski priznatih umetnika iz naših krajeva sigurno da podižu i ugled brenda u očima potrošača i daju na ozbiljnosti i snazi poruku koju želimo poslati za naš brend. Sa druge strane kada se odlučite na kampanje sa poznatim ličnostima morate biti i svesni rizika da kod nekih potrošača iz njima ličnih razloga mogu izazvati i negativnu percepciju koja se može reflektovati i na antagonizam prema vašem brendu i u taj rizik vi svesno ulazite samim odabirom te vrste kampanje i brend ambasadora.

NA KOJI NAČIN BRENDOVI MOGU DA UTIČU I USMERAVAJU KOMUNIKACIJU INFLUENSERA TOKOM SARADNJE?

Važno je znati koju poruku o vašem brendu, saradnjom sa poznatom osobom ili influenserom, vi želite preneti. Influenseri ne mogu imati potpunu slobodu u komunikaciji brenda jer često vaše poslovne i umetničke vizije komunikacije nisu jednake. Isto tako većina poznatih ličnosti ima i svoje profesionalne, umetničke i ljudske norme ispod koji neće ići u bilo kakvoj komunikaciji koja se traži. Stoga je jako bitno i teško pronaći sinergiju brenda i umetnika i onoga što oni žele biti. To je tajna uspeha ovakvih kampanja kada se uspeju pomiriti i spojiti ličnosti umetnika i brenda.

 

Komentari