BRIEF

Osmišljavanje nove kreativne kampanje koja slavi Boli me Pipi stav te stvaranje autentičnog brend iskustva. Glavni izazov je bio kako kreativom podstaknuti potrošače da zaista zažive #bolimepipi filozofiju i da se aktivno uključe u kampanju.

IDEJA

Kada se leto krene približavati, krene i bombardovanje letnjim reklamama. Savršena tela, utegnute lepotice i lepotani i fotošopirani modeli izazivaju komplekse većini ljudi prosečnog izgleda. A za prosečne nema previše mesta u medijskom prostoru. Zato je Pipi to odlučila promeniti. Novom letnom kampanjom podstakla je ljude da se osećaju dobro u svojoj koži te da ne skrivaju svoje mane i nedostatke – ni na plaži, a ni izvan nje. Tek kad prihvate svoje posebnosti i nepravilnosti i prigrle bezbrižan #bolimepipi stav, moći će istinski uživati u životu. Jer kakav si, dobar si… i boli te Pipi.

REALIZACIJA

Launch nacionalne kampanje označio je postavljanje kamenog postolja na splitskoj plaži Bačvice, a centralno mesto kampanje bio je Pipi web. Na njemu smo pozvali potrošače da se aktivno uključe u kampanju i uploaduju fotografije svojih stvarnih, nefotošopiranih tela, bilo sa postolja, sa plaže ili sa kauča. Tradicionalno već drugu godinu za redom, neizostavan deo kampanje bile su i Pipi razglednice, koje kroz 10 novih ilustracija slave nesavršena tela naših junaka. Ilustracije smo plasirali kao content na društvenim mrežama, ali i delili štampane na razglednicama i majicama. Spomenik smo napravili na sliku i priliku pobednice Pipi takmičenja. Tako je Pipi spomenik neisklesanom telu postao trajni podsetnik svakom kupaču i prolazniku da se nose opušteno – bar do idućeg leta.

KANALI KOMUNIKACIJE

Online, OOH, Radio, Event.

REZULTATI

Reach na društvenim mrežama veći od 870.000, više od 15 miliona impresija.
Web: 45.535 jedinstvenih posetilaca i više od 1.000 uploadovanih fotografija polugolih, nefotošopiranih tela naših potrošača.
Dodatni pokazatelji uspešnosti: kampanja je postala nacionalna u punom smislu reči nakon talasa besplatnog PR-a putem članaka i prime-time televizijskog prikaza u vrednosti veće od 500.000 HRK (približno 68.000EUR), što je višestruko premašilo sveukupni digitalni budžet kampanje.

NAGRADE

Effie Croatia 2020 – Zlato u kategoriji Dugoročna učinkovitost
Ideja X 2020 – Zlato u kategoriji Best on Market – bezalkoholna pića
Mixx 2020 – Zlato u kategoriji Best in Show
Somoborac – Somo Content 2019
Sempl 2019 – Zlato
B1 Indoor plakat 2019

TIM

Agencija: Imago Ogilvy
Kreativni i Art Direktor: Darko Bosnar
Copywriter: Barbara Sabo, Josip Listeš, Ana Burazer
Dizajner/art direktor: Marko Gereci, Saša Perić
Strategija: Dina Dretvić, Nela Fegić Moguljak
Vođa projekta: Željka Perković, Ivana Besak
Priprema: Nikola Janjić, Lana Kessler
Digitalna agencija: DRAP Tvrtko Kračun, Željko Glavor, Hrvoje Hrvatin, Nikola Grdanjski, Stipe Mihaljević, Mario Semeš, Barbara Galović
Ilustrator: Vedran Klemens

Klijent: Pipi Beverages
Irena Lešković, Marketing Director
Andrea Previšić, Brand Manager
Luka Diel-Zadro, CEO

OSVRT KREATIVNOG DIREKTORA

”Najbolji način za povezivanje brenda sa potrošačima je taj da brend pokaže koliko mu oni znače. Postoji li bolji način za to, od toga da im podigne spomenik? I to doslovno. Pipi je hrabar brend koji kao izazivač sa malim budžetom mora biti hrabriji od konkurencije i jako smo ponosni što smo i u ovoj kampanji nastavili sa komunikacijom koja je različita od konkurencije.” Darko Bosnar, kreativni direktor, Imago Ogilvy Hrvatska

OSVRT KLIJENTA

„Pipi je oduvek bio simbol bezbrižnosti i upravo zahvaljujući svojoj odvažnoj i iskrenoj komunikaciji, Pipi se već skoro 50 godina uspešno suprotstavlja konkurenciji. Recept za uspeh rekli bi da leži u osluškivanju naših potrošača i konstantnom redefinisanju pojma bezbrižnosti u svrhu njihovog dostizanja boli me pipi stanja duha. Spomenik neisklesanom telu neupitno je vrhunac takve komunikacije, a zapravo predstavlja spomenik svima nama. Pravi pokazatelj uspešne i efikasne komunikacije naravno su poslovni rezultati koji iz godine u godinu beleže kontinuiran rast.” Andrea Previšić, Brand Manager, Pipi Beverages

Komentari