Kako vozove kao prevozno sredstvo približiti novim generacijama i tinejdžerima?

Sigurno su važni i kanali i poruka, kao i brend, ali pre svega proizvod koji nudimo. Bez dobrog proizvoda, a naš proizvod su obnovljene pruge, novi vozovi i “brzi voz”, komunikacija ne bi imala mnogo smisla. Sada kada ih imamo, dobili smo priliku da se obratimo mlađoj ciljnoj grupi – studentima i mladima, koji leti putuju na festivale i izlete, a tokom godine do i iz gradova u kojima se školuju, tako da im je potrebno brzo, jednostavno, udobno i povoljno putovanje koje Srbija voz sada može da im obezbedi. Kada je ispunjen taj prvi uslov – dobar proizvod koji daje odgovor na stvarne potrebe mladih, razmišljamo i o kanalima kojima ćemo najlakše da dođemo do njih, kao i porukama koje šaljemo.

Koju poruku šalje Srbija voz kroz svoje komunikacione platforme?

Suština svih poruka kojima promovišemo brze vozove jeste u njihovoj brzini i udobnosti, ali i činjenici da sada od Beograda do Novog Sada i obrnuto, stižemo za samo pola sata. Brzina razlikuje ove vozove od ostalih, ona je njihov glavni benefit za putnike, pa samim tim, to kažu i naše poruke.

Na koji način brendovi mogu da iskoriste moć influensera kako bi se približili tinejdžerima?

Transparentnost je sada norma. U većini slučajeva, influenseri postavljaju hešteg #ad u svoje sponzorisane postove i nema straha da će pratioci biti bez saznanja da je post sponzorisan. Trend ka „običnim“ influenserima je nastavljen. Dok će brendovi uvek koristiti poznate ličnosti sa velikim brojem pratilaca, potrošači se osećaju najpovezanijim sa običnim ljudima čiji je sadržaj, čak i kada je sponzorisan, autentičniji i prikladniji. S druge strane, kompanije se sve više oslanjaju na mikro i nano influencere. Oni imaju manje pratilaca, ali je veća verovatnoća da će biti autentičniji i napraviti sadržaj koji će zainteresovati potencijalne kupce. Pošto su više povezani sa svojim pratiocima, oni su u stanju da bolje koriste emocionalni marketing i ispričaju priču sa kojom se kupci mogu povezati. Zapravo influencer marketing se pomerio sa primarnog fokusa na broj pratilaca i popularnost kao primarni pokazatelj uspeha, na autentičnost i transparentnost.

Nove generacije danas sve završavaju online. Da li je upravo mobilni telefon ključni kanal komunikacije sa novim generacijama?

Tehnologija nas je sve promenila, postali smo nestrpljivi, očekujemo sve i odmah, a ove promene posebno su izražene kod nove generacije, koja ne zna za svet bez mobilnih telefona i interneta. Imajući to u vidu, jedna od najbitnijih stvari prilikom razvoja nove komunikacione strategije Srbija voza jeste bila i razvoj aplikacija, koja će, pre svega, da omogući jednostavnu i brzu kupovinu karata.
Mladi su nas prepoznali i mi smo za manje od pet meseci imali već 85.000 aktivnih korisnika, a sama aplikacija je po popularnosti na drugom mestu u Srbiji u segmentu Travel (posle Booking-a).

Komentari