BRIEF

Najvažnija vrednost koja je utkana u Cocktu kao brend je sloboda. Sloboda da budemo ono što želimo i da budemo FREE od svega što nam staje na put. Želeli smo da istaknemo našu poziciju kao brend koji se zalaže za ličnu slobodu pod komunikacijskom platformom „Tvoja ljubav, tvoja stvar“ i rad na engagementu, gde je cilj da emotivno pokrenemo ljude kako bismo dobili iskrene reakcije.

IDEJA

Vremena se menjaju. Pre 10 godina, raskidi su bili jednostavno „čistiji”. Danas, prošle veze i dalje vrebaju na društvenim mrežama i ne daju nam prostora za čistu pauzu. Cockta je bila tu u danima koji su prethodili Danu zaljubljenih da nas podseti da izaberemo LJUBAV PREMA SEBI i kažemo “ne” pravilima Dana zaljubljenih, tako što ćete podeliti svoja iskustva i neuspele veze, kako biste se oslobodili prošlosti.

REALIZACIJA

Kampanja je pokrenuta prvenstveno na Instagramu sa ekstenzijom na web stranicu, gde smo se u prvoj fazi obraćali korisnicima vizuelnom komunikacijom koja privlači pažnju i ponudili im platformu na kojoj su mogli da podele sa nama svoja bolna iskustva iz prošlih veza. Potom smo ih iznenadili provokativnim video-snimkom u kojem smo njihove frustracije kanalisali kroz čin samoljublja, koji je poslužio kao podsticaj da se oslobode okova prošlosti i bukvalno je „otprate“.

KANALI KOMUNIKACIJE

Social media – Instagram, Facebook i web stranica.

REZULTATI

1600 podeljenih iskustava korisnika (Instagram + web stranica)
Reach: 3.9 miliona
Engaged users: 18k
8.000 lajkova na 9 objava
Story pregledi: 160.000

NAGRADE

Diggit festival:
Grand Award – BEST DIGITAL CAMPAIGN
Golden Award – Cockta UNFOLLOW

SOF festival:

Gold u kategoriji E5 DIGITAL COMMUNICATION
Gold u kategoriji V3 DIGITAL CAMPAIGNS
Silver u kategoriji V2 ENGAGEMENT

TIM

Klijent: Boris Loman, Aleksandra Grković, Jelena Slade-Šilović
Project team:
Kreativna direkcija: Milena Jakovljević
Art direkcija: Lara ROžemberg
Kreativna strategija: Marko Klemen
Project management: Špela Linec
Copywriting: Maša Stanič
DOP: Bine Zarabec
Video: Bine Zarabec, Denis Bertole
DTP: Mihailo Hadzi Pavlović

OSVRT KREATIVNOG DIREKTORA

“Ova kampanja je kreirana kao ljubavno pismo prošlim vezama uz koju možemo da se pomirimo sa negativnim iskustvima iz prošlosti i da napravimo prostor za nova, lepša iskustva, podsećajući sebe da smo na prvom mestu uvek mi, sami sebi.” Milena Jakovljević, Strategy Director, DROM Agency

OSVRT KLIJENTA

“Mislim da Cocktine kampanje ostvaruju veliku pažnju i sjajne rezultate, jer su rezultat rada internog tima i agencije koji zaista žive brend i autentičnost, individualnost, različitost i zagovaraju istinsku slobodu, i zato su te vrednosti stvarno vidljive u našim kampanjama. Brendovi su deo društva, aktuelnog trenutka, a ako su veliki – deo su i pop kulture. Jedno je sigurno – kroz komunikaciju i konzumaciju dotiču veliki broj ljudi svaki dan samo ako su istinski relevantni, što verujem da Cockta jeste.” Jelena Slade-Šilović, Atlantic Grupa

Komentari