Koja je svrha brendova danas i ko je kreira?

Brendovi svojim vrednostima treba da inspirišu potrošače da teže ostvarenju određenog načina i stila života. Snaga brenda može se, između ostalog, iskazati jačinom emocije koju izaziva kod potrošača. Brendovi čine deo svakodnevice potrošača, iako oni ne počinju dan, niti ga privode kraju, razmišljajući o tome šta neki brend njima pruža, koje aktivnosti sprovodi i slično. Kao stil oblačenja ili muzički pravac koji volimo, brendovi postaju deo imidža svakog od nas. Plazma je svojim dugogodišnjim nasleđem postala neizostavni deo života velikog broja potrošača na ovim prostorima. Plazma inspiriše, pokreće, ona je naš prijatelj i pruža nam podršku u brojnim situacijama. A takve vrednosti bitno je negovati i kontinuirano nadograđivati. To je posao nas koji na ovom brendu radimo iz dana u dan, dugi niz godina.

Koja je svrha kompanije Bambi?

Generacije već više od 50 godina pružaju poverenje kompaniji Bambi, a naši brendovi postali su značajan deo porodične, ali i nacionalne tradicije. To sa sobom nosi veliku odgovornost. Negovanje tradicionalnih vrednosti, sa jedne strane, i odgovor na nove trendove uz inoviranje kako ponude tako i svih poslovnih procesa unutar naše kompanije čini, između ostalog, svrhu našeg poslovanja. Trudimo se da budemo podrška, da inspirišemo i upotpunjujemo porodične trenutke i uvek budemo pouzdan partner.

Da li brendovi kreiraju svet i koja je njihova odgovornost?

Pomalo je pretenciozno reći da brendovi kreiraju svet. Ipak, snaga i uticaj brendova je velika. Brendovi treba da motivišu, zabave, pruže rešenje na pojedine potrebe, da unapređuju kvalitet života. Održivost je značajan segment poslovanja kompanija 21. veka. Brinući o potrošačima, zajednici, zaposlenima uz brigu o sredini u kojoj poslujemo, prirodi, ekologiji, obezbeđujemo održivi rast na duge staze.

Kako je rasla i razvijala se kompanija Bambi kroz vreme?

Uz brendove kompanije Bambi odrastale su i odrastaju generacije potrošača. Plazma, kao najomiljeniji brend u Srbiji, uživa ogromno poverenje potrošača i što je najvažnije održava ga i ojačava svojim rastom i razvojem. Možda najlepši deo rada na takvom brendu jeste istraživanje pravaca daljeg razvoja. A to podrazumeva strukturno kreiranje koncepata kojim jedan brend ulazi u neke potpuno nove teritorije i prilike korišćenja, često i izvan svojih tradicionalnih okvira i kategorija. Treba biti hrabar na tom putu.

Kada smo na tržište plasirali Plazma Kocku, kao jednu od najuspešnijih inovacija u ovoj fazi razvoja brenda, na prvom mestu želeli smo da ponudimo ukusnu poslasticu. Način na koji smo kreirali proizvode, a potom komunikaciju novog koncepta, pružili smo svim ljubiteljima Plazme jedno potpuno novo iskustvo za uživanje u omiljenom keksu. Volim da pomenem primer Slane Plazme, koja je došla kao veliko iznenađenje na tržište i ubrzo nakon lansiranja postala velika tema diskusije među potrošačima. Čak i u slanoj verziji, Plazma je dosegla do nekih novih potrošača i zadržala se, sada već kao standardni deo naše ponude. Sigurno je jedan od najinspirativnijih segmenata našeg portfolija Mlevena Plazma, koja je danas neizostavan i nezamenljiv sastojak ukusnih poslastica, a istovremeno i jedan od omiljenih rituala sa Plazmom, kada svoje najbliže, a pre svega decu, uz malo mleka obradujete hranljivim obrokom.

Lansiranjem Plazma Mini Mini brenda u praktičnom pakovanju, podmladili smo brend nudeći mlađoj ciljnoj grupi ukusnu užinu za konzumaciju u brojnim prilikama korišćenja van kuće. Naši planovi daljeg rasta i razvoja inspirisani su potrebom da regrutujemo nove generacije potrošača. Kontinuirano radimo na razvoju relevantne ponude za brojne prilike korišćenja. Kada se tome doda i emocija koju gajimo i nadograđujemo u komunikaciji sa potrošačima, uspeh je još slađi.

Komentari