BRIEF

Glavni izazov bio je repozicioniranje brenda Big Bang, vodećeg provajdera zabavne tehnologije u Sloveniji, i njegovo prebacivanja iz oblasti profesionalnih konsultanata u polje entuzijasta, od ‘caretaker’ do ‘passion igniter’.

IDEJA

Uređaji su više od tehnologije, oni su produžetak našeg iskustva. Svima je zajedničko to što su oni jednostavno UAU., a što je zapravo postala centralna platforma Big Bang brenda. Međutim, budući da je pravi entuzijazam teško opisati, odlučili smo predstaviti potpuno nove i jedinstvene izraze za iskustva koja još nisu imala svoje definisane izraze.

REALIZACIJA

Centralnu ideju UAU. prvo smo predstavili putem video oglasa, a zatim stvorili sve nove reči koje su pratile trenutnu ponudu i stvorile nove mogućnosti za komunikacione aktivnosti. Tako smo povećali vidljivost Big Bang brenda, proširili rečnik sa UAU i stalno ga ažurirali novim definicijama.

KANALI KOMUNIKACIJE

Kampanja se širila kroz klasično oglašavanje, prisustvo na internetu i društvenim mrežama, a veliki naglasak stavljen je na iskustvo, razne tematske događaje u Big Bang prodavnicama.

REZULTATI

U periodu od pokretanja kampanje, prosečna kupovina je porasla za 11%, a entuzijazam nismo mogli da kvantifikujemo, mogli smo ga otkriti samo na licima oduševljenih kupaca i posetilaca.

NAGRADE

SOF 2020: Velika nagrada, dve zlatne i dve srebrne nagrade

TIM

Renderspace, Pristop
Creative Director: Blaž Vuk
Art Director: Matija Kocbek
Copywriter: Peter Zabret, Blaž Vuk
Project Manager: Eva Gradišar
Client Managers: Žiga Gliha, Žiga Vraničar
Big Bang: Anja Damjanovič, Nika Grašič, Jana Pretnar, Tanja Gerkman, Uroš Sedej, Lara Ograjenšek, Katarina Vidic, Cristina Kisovec, Matjaž Butara
Strategist: Živa Prelog, Eva Šterk
Designer: Matija Kocbek, Barbara Podlogar, Lenart Slabe
Execution Designer: Matic Klemen
Photographer: Matic Kremžar
Director: Mark Pirc
Drugi partneri: Benjamin Rančič – digital strategist, Moraus studio – zvuk

IZJAVA KREATIVNOG DIREKTORA

„UAU. Ovo je bio prvi odgovor klijenta na našu prezentaciju. Zbog ovakvih trenutaka, kreativci rade u oglašavanju.“ Blaž Vuk, Creative Director, Pristop

IZJAVA KLIJENTA

„Živo se sećam predstavljanja platforme – bili smo oduševljeni uvidom u korisnika i raznolikošću strategije, koja je imala veliki potencijal da postane deo naših života. Ali kada smo videli predlog nove UAU. platforme, bacila nas je na dupe. Usledio je flert sa menadžmentom kompanije: ‘DA, to je ono što želimo!’ UAU. je tako postala obaveza kompanije i zaposlenih koju pružamo svojim kupcima. Time je UAU postao deo naših života i način rada.“ Big Bang marketing tim

Komentari