BRIEF 

Nike je brend koji konstantno ulaže u inovacije i uvek se trudi da zadovolji potrebe svojih potrošača i ponudi im adekvatnu obuću i opremu za prevazilaženje svih sportskih prepreka. A šta kada se ta odeća i obuća iznosi i bude spremna za bacanje?

Kao brend koji je, pre svega, prepoznatljiv po svojim patikama, želeli smo da napravimo kampanju koja neće samo promovisati nove proizvode, već ukazati i na važnost recikliranja i upotrebe starih patika kao resursa za stvaranje nečeg novog.

IDEJA

Preterana kupovina vodi u preterano bacanje i gomilanje đubreta u zajedničkom dvorištu koje zovemo planeta Zemlja. Međutim, većina otpada nije đubre već resurs za dalju upotrebu i eksploataciju. Nike, kao inovativna i kompanija koja sebe tera na konstantno pomeranje sopstvenih granica, rešili smo da stare patike iskoristimo za rađanje novog prostora za sport, zabavu i rekreaciju. Upravo iz tog razloga odlučili smo da zajedno sa svim ljubiteljima brenda Nike transformišemo iznošene i odbačene patike i damo im novu vrednost i značenje. 

REALIZACIJA

Brend Nike pokrenuo je društveno odgovornu kampanju pod nazivom „Ubaci. Nastavi igru.”, koja ima za cilj da prikupi 20.000 starih patika koje bi nakon tretmana i obrade postale resurs i glavni materijal za obnovu košarkaškog terena i igrališta u Beogradu. Početak kampanje obeležila je postavka posebno dizajniranih Nike kontejnera na frekventnim lokacijama po gradu, a putem svih raspoloživih kanala komunikacije pozvali smo Nike fanove da umesto u metalni sivi, svoje stare patike ubace u naš Nike kontejner.

KANALI KOMUNIKACIJE

Digital, social media, influencer marketing, print, media & PR, BTL

REZULTATI

Ujedinili smo 20.000 ljubitelja brenda Nike koji su nam pomogli da realizujemo postavljeni cilj. Za četiri meseca uspeli smo da sakupimo 20.000 starih patika. Nike promoteri izazvali su veliku pažnju javnosti na društvenim mrežama pozivajući ljude da se priključe projektu, a na društvenim mrežama izašlo je je više od 250 objava. Izašlo je više od 40 medijskih objava na temu „Ubaci. Nastavi igru.” kampanje.

TIM

Sport Time Balkans: Jelena Dubovac, Nikola Đorđević, Aleksandra Mirković, Milica Tešić, Dragana Mijić-Marjanović

Kreativna agencija: Accept & Proceed, London UK

PR agencija: Red Communication

IZJAVA KLIJENTA

„Veoma smo ponosni što smo jednu ovakvu ideju uspeli da realizujemo na lokalnom tržištu i podignemo svest potrošača o ekološkim pitanjima i cirkularnosti. Naš tim u Srbiji osmislio je celu ideju, mehanizam kampanje, kao i osnovne pravce u kreativi, a uz podršku partnera iz Londona uspeli smo da podignemo nivo egzekucije same kampanje. Kompanija Nike odlučila je da našu lokalnu ideju prezentuje i realizuje na globalnom nivou.“

Komentari