VIDEO JE KRALJ. A KO JE KRALJICA?

Video je kraljica. The future is female.

SNACK ADS, VERTIKALNI VIDEO I BITE SIZED VIDEO – DA LI ĆE VIDEO FORMATI BITI JEDINI „PRIHVATLJIVI“ FORMATI ZA DRUŠTVENE MREŽE U NAREDNOM PERIODU?

Na Facebooku (i Instagramu) za neke ciljeve odlično prolaze i drugi formati – karusel, single image, collection… Ali ako govorimo o dosegu ili engagementu, onda je video sasvim sigurno najefikasniji format. Takođe, u kontekstu rastuće važnosti novijih mreža, poput SnapChata i TikToka, jasno je da je video, skoro bukvalno, jedini prihvatljiv.

KOLIKA JE CENA ONLINE SEKUNDE KORISNIČKE PAŽNJE?

Visina cene je obrnuto proporcionalna kvalitetu kreative. Što je kreativa kvalitetnija, to je cena korisničke pažnje niža. Algoritmi mreža favorizuju sadržaj koji okupira pažnju korisnika. “Pažnja” na mrežama nije apstraktni pojam, već se jasno kvantifikuje kroz različite oblike interakcije sa sadržajem.

ŠTA AKO VIDEO NE OSTVARI ŽELJENE REZULTATE?

Možda kampanja nije optimizovana na pravi način? Na digitalnim kanalima imate priliku za “real time” monitoring i menadžment rezultata. Ako kreativa nema dobar performans, postoje razni uzročnici koji mogu da se koriguju. Naravno, moguće je i da jednostavno imate lošu kreativu. Na mrežama uglavnom najlošiji performans ima kreativa koja se ne uklapa u ambijent društvenih mreža i ne poštuje preporuke platforme.

TIKTOK VS. INSTAGRAM REELS – KO ĆE POBEDITI?

Slično su se svi pitali kada je Instagram izbacio Story, u odnosu na SnapChat. Mada je TikTok već pobedio na mnogo načina, a Facebook je dovoljno puta pokazao da zna da iznenadi i poslednji se smeje.

Komentari