U svetu koji se odlikuje konstantnim promenama i trendovima koji iznenada nastaju i još brže nestaju, održavanje dugoročnih harmoničnih odnosa sa klijentima postaje pravi izazov. Iako se u početku sve može činiti idealnim, šarenilo i kakofonija svakodnevnice veoma vešto pomute čak i onaj najpronicljiviji um, pa se ono što vidimo preko plota lako učini boljim i privlačnijim od onoga u šta smo do juče obostrano bili spremni da se zakunemo.

Sve se to prođe. Zaljubljivanje na prvi pogled. Leptirići koji nakon prve uspešne kampanje ne prestaju da lepršaju u stomaku, dok skidate najbolje prezentaciono odelo spremni da se vratite u rudnik. Mejl od vašeg nesuđenog u kome kaže da ste baš super i da nije problem u vama nego u njemu. Naravno, treba pomenuti i one ređe, obrnute situacije, u kojima se mi koji od komunikacije živimo, načisto upetljamo u obrazlaganje da je vreme da svako nastavi svojim putem.

Deklarativna partnerstva u kojima smo zajedno samo kada jedna strana oseti želju, prekidajući tu grešnu rutinu tek ako odgovornost treba prebaciti na drugoga, su prošlost. Vreme je za brak.

Kako za našu udavaču ima više zainteresovanih, brak će biti poligamni, a zajednica egzogamna jer naši izabranici pripadaju sasvim različitim industrijama. Kada se dobrovoljno i jednoglasno dogovorimo oko vlasničkih udela, u ugovore ćemo uneti neke od bračnih preporuka Duška Radovića.

Zajedničke kompanije nam neće biti cilj, nego mogućnost da se naši interesi lakše i lepše ostvare. Naše veze ćemo stalno graditi i proširivati njihove granice. Nećemo im dati da se začaure, ulenje, uspavaju, da prestanu da žive i postoje. Bićemo realni i odmereni kada budemo određivali svoje ciljeve i želje, a jaki i uporni kad ih budemo ostvarivali.

Ovakve veze se planiraju pre prvog poljupca. Pre nego što dođe do ozvaničenja onoga čemu prethode varnice međusobnih interesa. Zato je neophodno razumeti stvarnost onih za čiju ljubav se borimo. To je težak posao u kome upoznajemo njihov život i svakodnevnicu, prihvatajući ulogu koja nas čini dragocenim osloncem u zajedničkom poslovnom razvoju, na način koji redefiniše sve tradicionalne odnose između agencije i klijenta.

Poželite nam sreću i budite slobodni da zavirite preko našeg plota.

Komentari