BRIEF

Podići svest o zbrinjavanju ugroženih porodica u teškim vremenima globalne pandemije i pritom pokazati da su socijalna distanca i odgovorno ponašanje neophodni za očuvanje zdravlja i dobrobiti najbližih.

IDEJA

Quattro kutije se često nakon konzumacije sladoleda koriste i za slanje domaćih jela i poslastica članovima porodice. Ali šta je sa onim porodicama koje možda nemaju čak ni za dnevni obrok? Došlo je vreme da Quattro svojim angažmanom i njima pokaže da ih smatra delom svoje velike porodice i da postoji način kako solidarnošću svojih komšija i sugrađana mogu imati obrok na stolu, ali i uživati u osećaju istinskog doma.

REALIZACIJA

U saradnji sa Crvenim krstom Srbija, odvajanjem određenog iznosa od svakog prodatog pakovanja kupci su učestvovali u doniranju sredstava za poboljšanje kvaliteta kuvanih obroka za korisnike Narodnih kuhinja Srbije. Quattro je za misiju imao podstaknuti solidarnost koja je rezultirala zbrinjavanjem porodica koje nemaju dovoljne prihode za osnovne potrebe i normalan život.

Ovom kampanjom podigli smo svest kako uz one koji uživaju u izobilju i toplini druženja i doma, ima i onih koji svakodnevno žive potpunu suprotnost i da im je potrebna pomoć. Tu pomoć bilo je moguće pružiti kupovinom Quattro sladoleda.

KANALI KOMUNIKACIJE

TV, digital

REZULTATI

Crvenom krstu u Srbiji donirano je preko 22 tone prehrambenih namirnica.

NAGRADE

Kaktus 2020: Najbolja društveno odgovorna integrirana kampanja
Balcannes 2020: Najboljih 25 projekata iz regiona

TIM

Saatchi&Saatchi Hrvatska
Ivan Tanić, Creative Director
Ivan Pavičić, Senior Copywriter
Nebojša Cvetković, Art Director
Nikola Vukalović, Art Director
Paula Baburić, Strategy Director
Robert Pešić, Client Service Director
Alma Mujčinović, Account Executive

IZJAVA KREATIVNOG DIREKTORA

“Kampanjom ‘Dom je tamo gde je Quattro’ hteli smo pokazati kako snaga velikog branda leži u vernosti potrošača. U teškim vremenima pokazali su vernost brendu i želju da pomognu onim sugrađanima kojima je pomoć bila najpotrebnija.” Ivan Tanić, Creative Director, Saatchi&Saatchi Hrvatska

IZJAVA KLIJENTA

“Ova kampanja je podsetnik na ono najvažnije – porodicu i dom. Kroz saradnju sa Crvenim krstom Srbije, hteli smo da pomognemo onima kojima je pomoć najpotrebnija i sa ponosom mogu da kažem da smo uspeli. Želela bih da istaknem da je uspeh ove društveno odgovorne akcije dostignut zahvaljujući našim vernim potrošačima. Na ovaj način smo još jednom pokazali da su društvena odgovornost i briga o zajednici jedna od važnijih načela poslovanja.” Ljiljana Đorđević, Trade Marketing Manager, Frikom

Komentari