Bilo da ste mali ili veliki oglašivač koji ulaže dosta svog budžeta u online promociju, sigurno vodite maksimalno računa o rezultatima i efektima ulaganja. U prethodnih godinu dana, u svetu online advertisinga sve se više spominje performance marketing i rezultati koje on donosi. Ovaj vid marketinga orijentisan je prvenstveno na Google i Facebook oglašavanje u cilju maksimalizacije rezultata i konverzija. Potekao je prvenstveno iz e-commerce industrije, ali se sada sve više preliva i na klasično brand awareness oglašavanje ili na što veći broj prebacivanja korisnika na web stranice koje pružaju više informacija o proizvodu ili brendu.

Performance marketing pruža oglašivačima neverovatan uvid u veliku količinu informacija iz analitike i prati ponašanje potrošača sa kojih izvora dolazi, kako se ponaša na stranicama koje posećuje, što kllijentima pomaže da ostvaruju bolje rezultate oglašavanja i samim tim bolji efekat promocije.

Može se reći da „rasipanje“ budžeta kod performance marketinga gotovo i ne postoji i da sav novac koji se ulaže sigurno daje neki rezultat. Odabirom kvalitetne agencije ili profesionalca, koji se dobro razume u performance marketing, efekti ulaganja budžeta za oglašavanje dostižu svoj maksimum i dobijaju se zaista odlični rezultati.

VREME JE ZA MOBILNU APLIKACIJU

Aktivnost korisnika na mobilnim uređajima nikada je veća, dok korisnici traže nikada jednostavnije korisničko iskustvo – na samo jedan klik. Sve više brendova okreće se mobilnim aplikacijama koje imaju za cilj da iskoriste taj trend i na taj način dođu još direktnije u kontakt sa samim korisnikom.

Ukoliko imate u planu izradu novog websajta za vaš brend ili novi webshop, obavezno razmislite o tome da takođe lansirate i mobilnu aplikaciju. Ukoliko ne radite kompleksne websajtove, mobilne aplikacije mogu da budu i hibridne i da, samim tim, povlače podatke sa vašeg websajta, a da njihova izrada ne bude skupa ili u rangu native mobilnih aplikacija. Iskoristite prednost da među prvima lansirate svoju mobilnu aplikaciju i samim tim prikupite najveći broj korisnika vaše aplikacije.

Komentari