BRIEF

Plazma je na našem tržištu više od 50 godina, i jedan od retkih lovemark brendova koji se generacijama nalazi u gotovo svakoj kući. Zato Plazma ima mogućnost da inspiriše dijalog na temu porodičnih odnosa.

IDEJA

Nejednaka raspodela porodičnih obaveza potiče iz kuće i prenosi se sa generacije na generaciju. Zato početak dijaloga na ovu temu mora da počne kod kuće. Povodom Dana jednakosti žena, 26. avgusta 2021. godine, kreirali smo jednodnevnu kampanju pod sloganom „Jednakost dolazi iz kuće“.

REALIZACIJA

Uz simbol jednakosti koji smo kreirali od dva Plazma keksa, predstavili smo podatke iz istraživanja koji potvrđuju da kućni poslovi u Srbiji nisu jednako raspoređeni. Simbol jednakosti predstavljen je i na specijalno dizajniranom pakovanju Plazme.

KANALI KOMUNIKACIJE

S obzirom na ograničen budžet oslonili smo se na korišćenje stranica brenda na društvenim mrežama (Facebook, Instagram). Specijalno dizajnirano Plazma pakovanje podeljeno je influenserima i ključnim medijima, dok smo za podršku koristili i PR.

REZULTATI

Za svega dva dana:
• 1.273.090 impresija i 10.884 interakcija na društvenim mrežama
• reportaže na 3 televizije (1 nacionalna)
• objave na 8 portala
• prilozi na 4 radija
• 10 OOH LED ekrana
NAGRADE
UEPS Grand Prix
UEPS Zlatna priznanja: Online marketing kampanja, kao i CSR – profitni sektor
Effie bronzano priznanje Positive Change, Diversity, Equity & Inclusion

TIM

Goran Ruškuc, Creative Director, Communis
Lea Stanković, Executive Director, Communis
Marko Blagojević, Art Director, Communis
Milica Šetka, Marketing Director, Bambi
Zorana Antić, Marketing Director, Bambi
Aleksandra Savić, Senior Brand Manager, Bambi
Strahinja Inić, Brand Manager, Bambi
Mihajlo Ćirić, Specijalista za digitalni marketing i društvene mreže, Bambi

OSVRT KREATIVNOG DIREKTORA

„Snažna ideja i snažan brend pokrenuli su dijalog o jednoj važnoj temi. To je najveći uspeh kampanje. Pozitivne reakcije i podrška koju smo dobili ohrabrila nas je da se ovom temom bavimo sve dok se brojevi iz istraživanja ne budu promenili.“ Goran Ruškuc, Creative Director, Communis

OSVRT KLIJENTA

„Verovali smo da Plazma zaista ima snagu i kredibilitet da pošalje važnu poruku o položaju žena u našem društvu i pruži podršku svim mamama, sestrama i suprugama. Rekli smo – DA, Plazma će biti ta koja će pokušati da doprinese podizanju svesti o položaju žena u našem društvu, fokusirajući se na dom i nejednakosti među polovima kada su u pitanju kućni poslovi. Sada, kada se osvrnemo na reakcije i rezultate neizmerno smo ponosni. Tu nećemo stati, jer se dijalog o ovoj društvenoj temi mora nastaviti.“ Strahinja Inić, Brand Manager, Bambi

Komentari