BRIEF 

U zemlji sa negativnim natalitetom, donet je zakon koji stavlja porodilje u finansijski još težu situaciju. Time su izazvani protesti majki i trudnica, a država i kompanije su ostale tihe. Vip mobile, prva sertifikovana Family Friendly kompanija, izlazi sa podrškom za porodilje – za sve nove mame u 2019. bilo koja postpaid tarifa prvih 9 meseci je besplatna.

IDEJA

Kada žena postaje majka, njen život se menja potpuno, zauvek. Majčinstvo je zapravo rođenje novog identiteta. Zato se može reći da se sa svakom novom bebom, rodi i jedna mama.

REALIZACIJA

Poželeli smo “novorođenim mamama” dobrodošlicu na svet i koristeći izraze koji obeležavaju prekretnice u životu deteta, ispričali priču o prvim iskustvima koje doživljava jedna nova mama.

KANALI KOMUNIKACIJE

TVC, OOH, radio, digital, BTL.

REZULTATI

Kampanja “Mame, dobro došle na svet” imala je izuzetan uticaj na jačanje brenda. Ona je najprepoznatljivija i najupečatljivija kampanja među telco kampanjama u 2019. sa nadprosečno ostvarenim rezultatom emi score (efekat na emocije). Zbog sveukupnog uspeha, odlučeno je da se produži i na 2020.

NAGRADE

Golden Drum: lato (Integrated), 3 Srebra (Film, Local Spirit, Functional Efficiency). BalCannes: Best of BalCannes 2019. Kaktus: Grand Prix, 2 Zlata (TV spot, Brand awareness integrisana kampanja), Vip – Oglašivač godine. UEPS: Grand Prix, 4 Zlata (Promotivna integrisana kampanja, TV spot, CRM – odnos prema kupcima, Društveno odgovorni i humanitarni projekat – profitni sector), Art & Craft (Najbolji copy), Vip – Oglašivač godine.

TIM

Creative Director: Anja Radulović

Project Manager: Tia Dokmanović

Art Director: Miloš Milanović

Designers: Jovan Pavlović, Miša Kostić

Copywriters: Anja Radulović, Nevena Balšić, Vesna Lapčević

Project Coordinator: Vladimir Vučičević

Strategy: Tamara Piper Radišić

Production: Baš Čelik

Director: Miša Terzić

Client representatives: Ana Vučković, Biljana Jović Popović, Jelena Čađenović, Ivo Radaković

OSVRT GLAVNOG KREATIVNOG DIREKTORA

„Kada se desi ovakav projekat, svi osećaju dodatno nadahnuće i još jaču želju i odgovornost da urade zaista dobru stvar. Ta energija se oseća u kampanji koja je zaista dodirnula ljude i na koju smo svi ponosni. Snaga kampanje, pored odlične inicijative Vipa da podrži mame u pravom trenutku, leži u strateški dobro utemeljnom ‘kreativnom obrtu’ –  sa svakom bebom rodi se i jedna mama. To prepoznavanje ‘novog života’ koji počinje majčinstvom, bilo je nosilac celokupne realizacije.” Anja Radulović, Creative Director, Leo Burnett

OSVRT KLIJENTA

“Mi u kompaniji čvrsto verujemo u to da je obaveza svih nas da damo svoj maksimalan doprinos  pozitivnim promenama, kako tržišta tako i društva u kome poslujemo. U momentu kada je donet sporni zakon o finansijskoj podršci porodici, za nas kao prvu sertifikovanu Family Friendly kompaniju, bilo je sasvim prirodno da reagujemo i pružimo adekvatnu podršku. Kampanja ‘Mame, dobro došle na svet’ na relevantan, inspirativan, iskren i autentičan način krunisala je sve napore koje smo uložili u širenje pravih vrednosti unutar i van granica kompanije i na tome čestitam mnogobrojnom timu kolega koji su dali svoj doprinos.” Jelena Čađenović, Brand, Insights and Experience Director, Vip mobile

Komentari