BRIEF

Zadatak za agenciju bio je da emociju Munchmallow sveta iz mašte još jednom prenesemo ljudima na jedinstven način i time dodatno ojačamo percepciju opštevoljenog brenda.

IDEJA

Munchmallow je definitivno priča za sebe. Kao takav, ovaj brend mora da bude inovativan, da radi stvari koje drugi brendovi nisu. Da zavije bilbord u foliju, da napravi Munchgrad iz mašte, da pusti klapnu da padne i snimi, prvi u Srbiji – brend film!

REALIZACIJA

Rešili smo da otvorimo novi prostor u tržišnim komunikacijama na našem prostoru i da snimimo prvi brend film i to sa prvenstvenim plasmanom na platformi YouTube. Arhetip Malog princa poslužio je kao inspiracija za novi Munchmallow film i povratak u detinjstvo, a film je najavljivan kao i svaki – s pozivom na YouTube premijeru.

Priča prati našeg junaka i junakinju koji na prvi pogled prave džinovsku loptu od folije. Praveći ogromnu loptu, oni prave novi svet. Svet u kome je “nemoguće” zabranjena reč. U kom ideje oživljavaju kao magijom. U kom svako može da napravi priču za sebe.

Za kreiranje ovog filmskog ostvarenja iskoristili smo iskustvo ostvarenog režisera dečijih filmova, Raška Miljkovića. Pod njegovom palicom i sa veštinama direktora fotografije Mikše Anđelića, Munch priču smo ispričali na novi način, u novom formatu i sa novim duhom. Sve što vidimo na YouTube platnu, začinjeno je nežnom muzičkom pratnjom kantautora Kralja Čačka.

KANALI KOMUNIKACIJE

Premijera filma je najavljena kako dolikuje – filmskim posterima koji su upućivali na njen datum, tačno vreme i lokaciju. A lokacija je bila YouTube. Film je u adekvatnim formatima plasiran i na TV i na društvene mreže, a informacije o njemu na OOH kanale.

REZULTATI

1. Preko 3,5 miliona pregleda na YouTube kanalu
2. Brend film listiran na portalu IMDb
3. Brend film prijavljen na Festival kratkog metra

NAGRADE

Kaktus 2020: Kaktus nagrade u kategorijama Brand awareness integrisana kampanja i Video.
UEPS 2020: Zlato u kategoriji Integrisane kampanje – hrana, Srebro u kategoriji Online marketinška kampanja i Bronza u kategoriji TV.
IAB MIXX: IAB MIXX nagrada u kategoriji Brand Awareness.

TIM

Account: Marko Pešić, Sonja Kalušević
Creative Director: Vladimir Mitrović
Art Director: Milan Petrović
Copywriter: Marko Marjanović
Strategic: Dušan Kosanović

IZJAVA KREATIVNOG DIREKTORA

“Svaki put kada kampanjom pomerite granice komunikacije nekog brenda, prvo sledeće pitanje je – OK, a šta je sledeće? Želeli smo da opravdamo uspeh prethodne kampanje i pokažemo da je Munch vredan svog slogana – Priča za sebe. Posle metara i metara folije rešili smo da pređemo na format “kratkog metra” i snimimo brend film. Shvatili smo da je to kod nas potpuno neiskorišćen prostor i da jedan brend kao što je Munchmallow zaslužuje film umesto reklame da bi ispričao svoju priču. Skoro 4.000.000 pregleda kasnije znali smo da smo uradili pravu stvar. Granice u komunikaciji brenda ne smeju da postoje i nove prostore uvek treba otkrivati. Mi tražimo sledeći.” Vladimir Mitrović, Creative Director, Ovation BBDO

IZJAVA KLIJENTA

“Od najmanje kuglice (od samo jedne folije Munch-a), do cele planete – ova velika ideja samo je u formi (mini) brend filma mogla da bude ispričana. I zemlja snova i simbolika Malog Princa kontra je većini stvari koju vidimo u savremenom svetu – ovo je bio naš pokušaj da ljude bar za trenutak vratimo u detinjstvo i podsetimo na bezbrižnost, sanjarenje i igru. Veoma sam srećan i ponosan na ovu kampanju, koja iznova dokazuje da je Munchmallow – Priča za sebe!” Ivan Žagar, Senior Brand Manager, Jaffa Crvenka

Komentari