BRIEF

Varteks je modni brend sa stoletnom tradicijom proizvodnje odeće visokog kvaliteta materijala i izrade. Ali ako, uz sav priznati kvalitet i cenjeno umeće šivenja, pitate prosečnog kupca šta misli o Varteksu, dobićete odgovor da — ne misli. Iako su upoznati sa brendom i prepoznaju njegov kvalitet, kupci ga se jednostavno ne sete pri kupovini odeće. I kada razmišljaju o Varteksu, uglavnom ga doživljavaju konzervativnim ili kao brend sa kvalitetnom odećom za posebne prigode.

IDEJA

Kako kupcima promeniti percepciju i podstaknuti ih da Varteks uzmu u obzir u idućoj kupovini i kada se ne radi o prigodama poput krizme ili krštenja? Kako predstaviti novi utisak brenda koji postoji od 1918.? Uz savremenost u kolekciji vreme je i za savremenost u komunikaciji. Svesni postojeće percepcije, iskoristili smo je kao polazišnu tačku za razgovor o novoj eri brenda koja će zaintrigirati stare i privući nove generacije da — otkriju Varteks.

REALIZACIJA

Kampanja je započela teaser porukama na bilboardima, inspirisanih intervjuima sa targetom, koje su odražavale ključne probleme u percepciji brenda. U reveal fazi te su poruke prelepljene vizualima koji otkrivaju novi Varteks — fotografijama modela u statement komadima iz nove kolekcije — samopouzdanim odgovorom na postojeću percepciju i poziv na preispitivanje te percepcije. Stilizovani kadrovi u odvažnim kombinacijama demantovali su staro i pozivali na otkrivanje novog.

KANALI KOMUNIKACIJE

TV, OOH, digital

REZULTATI

Kampanja je i u teaser, i u reveal fazi, privukla veliku pažnju na društvenim mrežama.

NAGRADE

Veselimo im se u budućnosti.

TIM

SEÑOR
Vanja Blumenšajn, Danijela Maričević, Iva Kaligarić, Jurica Ćorluka, Lucija Drača, Mišel Kovačić, Filburg: Andrej Filetin, Mila Marina Burger, Joanna Pellizer + hvala SH&T na pomoći.

VARTEKS

Tomislav Babić, Martina Vrdoljak Ranilović, Robert Tolić, Mirjana Droptina, Karlo Stojčević (Tvoj Domagoj)

OSVRT KREATIVNOG DIREKTORA

“Nemojte se iznenaditi ako me uskoro vidite u zelenom odelu na kafi u Martićevoj.” Vanja Blumenšajn, vrlo kreativni direktor, SEÑOR

OSVRT KLIJENTA

“Kao kreativna direktorka, prvi put radim sa kreativnom agencijom kao klijent i onaj tvrdoglavi vo Vanja mi uopšte nije olakšao situaciju. Na sreću sam ja mudra žena i ego me ne muči, pa sam prihvatila odličnu ideju koja nije bila u skladu sa našim brifom.” Martina Vrdoljak Ranilović, kreativna direktorka, Varteks

Komentari