BRIEF

Želja kompanije Telekom Srbija bila je da u susret 25. godišnjici poslovanja, izvrši sveobuhvatnu nadgradnju svoje komunikacione pozicije.

IDEJA

Sagledajući dvoipodecenijsku istoriju Telekoma Srbija, kao i sveprisutnost u životima svih građana Srbije, ali i regiona, tragali smo za idejom koja tu prisutnost može da ispriča. I to na savremen, vanstandardan, kreativan način. Za kompaniju koja nam svima pruža podršku, gde god da smo, i u kom god da smo životnom momentu, novi pozicioni slogan “Tu gde ste vi” obezbedio nam je širok manevarski prostor prema sva tri kriterijuma.

REALIZACIJA

Noseći format kampanje bio je TVC višestruko duži od standardnih, kao što kompanija ove veličine i značaja zaslužuje. U njemu, serija životnih situacija koje se svima nama dešavaju u životima. I one najlepše, i one najteže. I u svakoj od njih, podršku je pružio upravo Telekom Srbija. U režiji Miše Terzića, i uz prilagođeni aranžman čuvene pesme Olivera Mandića “Osloni se na mene”, ostvaren je pun emotivni potencijal pozicije “Tu gde ste vi”. Ostali kanali komunikacije pratili su osnovnu kreativnu liniju, uz adekvatno prilagođavanje formatima.

KANALI KOMUNIKACIJE

TV, OOH, digital, radio, interne komunikacije.

NAGRADE

KAKTUS 2021 u kategoriji Execution – Produkcija

AGENCIJSKI TIM

Account: Andreja Lekić
Creative Director: Vladimir Mitrović
Strategic: Đorđe Trikoš
Art Director: Milan Petrović
Copywriter: Julija Dukić, Vladimir Mitrović
Production: Rooster Production

OSVRT KREATIVNOG DIREKTORA

“Što je veća kompanija za koju radite kampanju, to je teže prikazati njenu pravu veličinu, a da pritom ne skliznete u “korporativno hvalisanje”. Hteli smo da izbegnemo reklamno ulepšavanje stvarnosti, jer smo znali da ćemo, ako krenemo tim putem, izgubiti svaku mogućnost da pošaljemo jaku emotivnu poruku, koju nam nova pozicija “Tu gde ste vi” pruža. Zato smo odlučili da našu priču ne pričamo iz ugla kompanije, već da se bavimo iskrenim ljudskim pričama, a da Telekom Srbije ostavimo duboko u pozadini, tamo gde njihova podrška zapravo organski i pripada. Kampanja se bavi našim svakodnevnim dilemama, borbama, strahovima, uspesima, malim pobedama i osloncem, koji nam je nepohodan da kroz sve te sitauacije ne prilazimo sami, jer znamo da uvek možemo računati na iskrenu podršku, bar jedne osobe u našem životu. Sjajno je što smo u procesu kreiranja kampanje i mi sami imali veliku podršku klijenta.” Vladimir Mitrović, Creative Director, Ovation BBDO

OSVRT KLIJENTA

“Kada ste jedna velika kompanija i kada treba da pričate o sebi i predstavite svoju snagu, ali i svoju ljudsku stranu, ponekad sve to deluje kao nemoguća misija. Ali, to je upravo ono što smo postigli sa našom agencijom radeći na kampanji „Tu gde ste vi“. Uspeli smo da budemo emotivni, da prikažemo prave ljude u realnim situacijama, ali i ponekog TV junaka, sreću, tugu i svakodnevne izazove na jednom mestu, i u pozadini svih tih sudbina i priča, nas i naše usluge kao oslonac i podršku, jer Telekom Srbija je uvek tu gde ste vi.” Miloš Dukić, Šef službe za marketing komunikacije, Telekom Srbija

Komentari