BRIEF

Dijamant je 2019. godine poželeo da promeni dotadašnju komunikaciju o margarinu, svom najprodavanijem proizvodu. Hteli su da se okrenu više ka ljudima i njihovim emocijama, da manje govore o hrani i receptima. Kampanju je trebalo osloniti na stari slogan „U sve se meša ljubav“.

IDEJA

U srpskim porodicama se mnogo više volimo, nego što smo spremni da govorimo o tome. U stvari, jedini način na koji o tome pričamo je – kroz hranu. Kada se okupljamo na nedeljnim ručkovima ili kada ponesemo mamine kiflice – to je ljubav! A tu je i Dijamant margarin.

REALIZACIJA

Krenuli smo od stunt videa – napravili smo neobični pop-up restoran u kome smo uslužili obične ljude i obećali im da će hranu spremati najbolji kuvari na svetu (njihovi roditelji, partneri, deca). Tako smo ih poslužili omiljenim kolačima, jelima iz detinjstva, ono što samo baka može da umesi i snimili njihove emotivne reakcije. Ovaj video je pokrenuo aktivaciju u kojoj smo prikupili preko 80 emotivnih priča o omiljenim jelima koja nisu samo hrana, već sećanja i ljubav.

KANALI KOMUNIKACIJE

YouTube, Facebook i Instagram

REZULTATI

Video je prikupio preko 400.000 pregleda na YouTube-u i oko 550.000 pregleda na društvenim mrežama. U celoj kampanji prikupili smo preko 80 priča na Dijamant digitalnoj platformi: https://www.dijamant.rs/u-sve-se-mesa-ljubav/ koju je posetilo preko 30.000 korisnika, za vreme trajanja kampanje.

NAGRADE

Kaktus 2020 – Digitalna integrisana kampanja

TIM

Žiška

Digitalna strategija: Goran Jankuloski
Kreativna direkcija: Miloš Skokić
Projektni menadžment: Jelica Skalušević
Copywriting: Antonio Filipović
Art direkcija: Gorana Nešić

Dijamant AD

Marketing menadžer: Danka Drmončić
Menažer za digitalni marketing: Igor Dunđerski

IZJAVA KREATIVNOG DIREKTORA

„Kada smo krenuli da intervjuišemo ljude u vezi nekih specifičnih porodičnih jela, ubrzo smo shvatili da niko ne govori o hrani kao funkciji, već kao o pokretaču priča o porodici, ljubavi, teškim i lepim vremenima. Shvatili smo da ljudi koriste hranu kao sredstvo komunikacije, koriste je kao ‘mesto i vreme’ za deljenje emocija. Znali smo da je to naša priča.“ Miloš Skokić, Managing Partner, Žiška

IZJAVA KLIJENTA

„Ideja našeg tima bila je vezana za činjenicu da ATL vidovi komunikacije ponekad ne mogu da prenesu esencijalnu emociju brenda. Digital nam je pružio dovoljno prostora da se izrazimo na pravi način i u saradnji sa Žiškom uspeli smo da uvedemo potrošača u jednu novu dimenziju priče o Dijamant

Komentari