BRIEF

Preko 2/3 korisnika koji su postpejd broj preneli kod drugog provajdera, navode da su kod prethodnog imali iskustvo prekoračenja tarife (plaćanja većeg mesečnog računa). Skoro 80% to čini zbog veće potrošnje minuta. Kao odgovor, prvi put u Srbiji, Vip mobile odlučio je da na tržište lansira inovativni proizvod koji menja kategoriju telekomunikacija u Srbiji – neograničene minute i poruke prema svim mrežama.

IDEJA

Želeli smo da zauzmemo teritoriju NEOgraničenog. Shvatili smo da reč NEOgraničeno čine dva različita dela – NEO koji znači nešto novo, progresivno, slobodno i reč GRANIČENO koja implicira ograničenja, sputavanja. Rešili smo da se oslobodimo granica (GRANIČENO) na različite moderne i razigrane načine. Ono što je ostalo jeste NEO – naziv našeg novog postpejda.

REALIZACIJA

Kroz različite medije, jednostavnost i snaga ideje o „NEOgraničenosti“ dozvolili su nam da budemo slobodni i u vizuelnom prikazu igrajući se sa raznovrsnim formama, materijalima i kreativnim načinima kako se oslobađamo granica, odnosno „GRANIČENO” dela reči. Od spaljivanja ogromne NEO metalne konstrukcije, preko eksplozije slova punih boja, do rušenja velike NEO pinjate i kockica, kampanja je prenela osećaj NEOgraničenosti.

KANALI KOMUNIKACIJE

TV, OOH, radio, digital, BTL

REZULTATI

Nakon lansiranja NEO postpejda tarifnog portfolija, Vip je postao MNP lider na tržištu. Broj PORT-IN MNP zahteva povećan je za više od 300% u odnosu na prethodne mesece. Za nešto više od tri meseca 100.000 Ijudi izabralo je NEO, što je postavilo temelje za sledeću NEO kampanju.

NAGRADE

Vip NEO kampanja osvojila je mnogobrojne nagrade. Na Effie festivalu osvojila je srebro, a direktan nastavak kampanje Budi NEO – zlato. Na Kaktus festivalu integrisanih komunikacija, Vip NEO kampanja osvojila je Grand Prix, kao i zlato, a Vip mobile proglašen je Oglašivačem godine. Na UEPS festivalu, osvojena su tri priznanja – jedno zlato i dva srebra, a Vip mobile proglašen je Oglašivačem godine.

TIM

Kreativni direktor: Anja Radulović
Project Manager: Nataša Radičević
Art direktori: Siniša Grahovac, Miloš Milanović, Jovan Pavlović, Miša Kostić
Copywriter: Anja Radulović
Koordinatori projekta: Lana Borić, Vladimir Vučičević
Strategija: Masa Vojvodić
Produkcija: Baš čelik
Direktor: Blaž Švent
Predstavnici klijenta: Biljana Jović Popović, Olga Kapor, Jelena Čađenović, Ivo Radaković

OSVRT KREATIVNOG DIREKTORA

“Kampanja Vip NEO adekvatno i efektno prenela je ideju revolucionarnog proizvoda. Revolucionarnost se osetila i u kreativnom pristupu, nazivu postpejda, kao i u vizuelnog smislu. Kao i sam proizvod, kampanja je pomerila granice komunikacije u Srbiji i bila veoma primećena. Zauzeta je teritorija NEOgraničenog i što je veoma važno – postignuti su NEOborivo dobri rezultati.” Anja Radulovć, Creative Director, Leo Burnett

OSVRT KLIJENTA

“Agencijski zadatak za ovu kampanju bio je veoma zahtevan. Vip i NEOgraničena komunikacija morali su postati sinonimi. Komunikacija je morala adekvatno ispratiti veoma jak proizvod i postaviti dobru osnovu za zauzimanje teritorije NEOgraničene komunikacije. Veliko je zadovoljstvo svedočiti ideji i egzekuciji toliko brilijantnoj da i dve godine nakon lansiranja ove kampanje Vip suvereno vlada teritorijom NEOgraničenog.” Jelena Čađenović, Brand and Corporate Image Director, Vip mobile

Komentari